Buzz

«Δικός της»: ερωτευτείτε το σινεμά μέσα από τον υπολογιστή σας…

στα 10

Το «Her», η αλλιώτικη ρομαντική ιστορία του Σπάικ Τζόουνς, εξηγεί στην πράξη πώς ο έρωτας ενώνεται με την τεχνολογία. Και το Flix δε θα μπορούσε παρά να συμφωνήσει.

Flix Team
«Δικός της»: ερωτευτείτε το σινεμά μέσα από τον υπολογιστή σας…

Βλέπω αυτό το κορίτσι. Είναι ωραίο να είσαι δίπλα σε κάποια που ενθουσιάζεται με τον κόσμο. Είχα ξεχάσει ότι κάτι τέτοιο υπήρχε. Ο Θίοντορ είναι ένας ιδιόμορφος, τρυφερός άντρας που ζει στο Λος Αντζελες, στο κοντινό μέλλον και βγάζει τα προς το ζην γράφοντας συγκινητικές, προσωπικές επιστολές για άλλους ανθρώπους. Πληγωμένος από το τέλος μιας μακρόχρονης σχέσης, ενθουσιάζεται από ένα νέο, εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο υπόσχεται να είναι μια διαισθητική και μοναδική οντότητα. Με την εγκατάστασή του, απολαμβάνει τη γνωριμία του με τη «Σαμάνθα», μια έξυπνη γυναικεία φωνή, η οποία διαθέτει ενόραση, ευαισθησία και απρόσμενο χιούμορ. Καθώς οι ανάγκες της και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, παράλληλα με τις δικές του, η φιλία τους βαθαίνει σε έναν παράδοξο αλλά αναπόφευκτο έρωτα. Εκείνη είναι η Σκάρλετ Γιόχανσον. Εκείνος είναι ο Χοακίν Φίνιξ και θα είναι για πάντα «Δικός της».

her01

«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε μια σχέση, είναι η απόλυτη ειλικρίνεια και η πίστη, και να επιτρέπεις στον άνθρωπο που αγαπάς να είναι ο εαυτός του», λέει ο Σπάικ Τζόουνς. «Συνεχώς μεγαλώνουμε και αλλάζουμε, οπότε το ερώτημα είναι, πώς επιτρέπεις στον άλλον την ελευθερία να είναι ο εαυτός του, στιγμή τη στιγμή, μέρα τη μέρα, χρόνο το χρόνο; Και πώς συνεχίζεις να αγαπάς αυτό που είναι;» Ο Σπάικ Τζόουνς, ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες βίντεο κλιπ στην ιστορία και δημιουργός ταινιών σαν τα «Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς» και «Where the Wild Things Are», εμπνεύστηκε την ιστορία του από ένα άρθρο που διάβασε στο internet πριν μια δεκαετία και που αφορούσε την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων με μία τεχνητή νοημοσύνη: «Μπήκα και πάτησα ‘Γεια’ και μου απάντησε ‘Γεια’. ‘Τι κάνεις;’ ‘Καλά. Εσύ;’ Ανταλλάξαμε μερικά μηνύματα και τότε μου ‘ρθε. ‘Μιλάω σ’ αυτό το πράγμα, αυτό το πράγμα με ακούει’ και πολύ σύντομα η ψευδαίσθηση διαλύθηκε και ήξερα ότι παπαγάλιζε αυτό που είχε ακούσει και δεν ήταν νοήμον, ήταν απλά ένα έξυπνο πρόγραμμα. Αλλά η αρχική ιδέα υπήρχε. Τελικά σκέφτηκα την ιδέα ενός άνδρα που έχει σχέση με μια τέτοια οντότητα, αλλά με πλήρη συνείδηση και τι θα μπορούσε να συμβεί, και χρησιμοποίησα όλο αυτό για να φανταστώ μια αισθηματική ιστορία.»

her02

Το μαγικό σύμπαν του «Her», εκτός από τον Χοακίν Φίνιξ και τη φωνή της Σκάρλετ Γιόχανσον, απαρτίζεται από τους Εϊμι Ανταμς, Ρούνι Μάρα και Ολίβια Γουάιλντ. Η ταινία, έχοντας ήδη κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου και δεκάδες διακρίσεις στα φετινά βραβεία των κινηματογραφικών σωματείων και ενώσεων, βρίσκεται υποψήφια για 5 Οσκαρ στις βασικές κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Σκηνικών, Μουσικής και Τραγουδιού. Παρακάτω θα βρίσκετε, κάθε λίγες μέρες κι από μια φράση έμπνευσης που σκέφτηκαν το «Her» και το «Flix» για να δώσουν φως στο ρομαντισμό σας!

Το «Δικός της» («Her») του Σπάικ Τζόουνς βγαίνει στους κινηματογράφους στις 6 Φεβρουαρίου από την Audio Visual.

dikostis01

diskostis02

diskostis03

dikostis04

dikostis05

dikostis06

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Δικός της»:

herposter