Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2017: Ο Ντιέγκο Λούνα «γκρεμίζει» τα τείχη του Ντόναλντ Τραμπ από το Βερολίνο

στα 10

Μέλος της κριτικής επιτροπής της 67ης Berlinale, ο Ντιέγκο Λούνα συγκέντρωσε τα υπόλοιπα μέλη και τον Διευθυντή του Φεστιβάλ για μια συμβολική κίνηση με φόντο το τείχος του Βερολίνου.

Flix Team
Berlinale 2017: Ο Ντιέγκο Λούνα «γκρεμίζει» τα τείχη του Ντόναλντ Τραμπ από το Βερολίνο

Στη συνέντευξη Τύπου της κριτικής επιτροπής της 67ης Berlinale, την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, o Ντιέγκο Λούνα είχε αναφερθεί ήδη στο τείχος που θέλει να χτίσει ο Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό:

«Είμαι εδώ για να ερευνήσω πως γκρεμίζουν τα τείχη. Προφανώς υπάρχουν εδώ πολλοί ειδικοί και θέλω να μεταφέρω τις πληροφορίες πίσω στο Μεξικό. Και στην Αμερική. Το μόνο θετικό πράγμα είναι ότι υπάρχει αντίδραση και θέλω να είμαι μέρος της. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα πως η αγάπη είναι ο μόνος τρόπος να πολεμήσεις το μίσος. Περνάω τα σύνορα αυτά τρεις ή τέσσερις φορές το μήνα. Εχω τόσες πολλές ιστορίες αγάπης στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θα αφήσω κανένα τείχος να μπει ανάμεσα σε μένα και στις ιστορίες αγάπης μου.»

Μόλις χθες, ο Ντιέγκο Λούνα συγκέντρωσε τα μέλη της κριτικής επιτροπής (από τη Σιένα Μίλερ μέχρι τον Πρόεδρο Πολ Βερχόφεν), τον Διευθυντή της Berlinale Ντίτερ Κόσλικ και συνοδοιπόρους στη διαμαρτυρία του όπως τον Γερμανό ηθοποιό Ντάνιελ Μπρουλ και όλοι μαζί ένωσαν τα χέρια μπροστά σε ένα κομμάτι του τείχους του Βερολίνου.

Diego Luna Berlin Wall

Diego Luna Berlin Wall

Diego Luna Berlin Wall

Αμέσως μετά ο ηθοποιός από το Μεξικό πόσταρε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram γράφοντας: «Δεν υπάρχει ανάγκη για τείχη».

Thank you all for joining. Gracias a todos por sumarse !! #nomorewalls

A post shared by diegoluna_ (@diegoluna_) on


Διαβάστε αναλυτικά