Buzz

Μόνο ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

στα 10

Είναι υπόθεση σχεδόν προσωπική: ο Λεονάρντο αναλαμβάνει τον Λεονάρντο, σ' ένα ρόλο που προαγγέλλει ένα ακόμα Οσκαρ.

Μόνο ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

Πριν από 43 χρόνια, η έγκυος μαμά του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έκανε βόλτα στην Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία. Για πρώτη φορά, ένιωσε το μωρό να κλωτσάει, όταν στάθηκε μπροστά σ' έναν πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Κι αμέσως αποφάσισε ποιο θα ήταν το όνομα του γιου της. Μ' αυτή την οικογενειακή ιστορία, θα ήταν ποτέ δυνατόν ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο να επιτρέψει σε άλλον ηθοποιό να ενσαρκώσει τον αναγεννησιακό καλλιτέχνη στην επερχόμενη κινηματογραφική βιογραφία του;

Διαβάστε ακόμη: Γιατί παρέδωσε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο τον Πικάσο του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;

λεονάρντο ντικάπριο 607

Η ταινία, με συμπαραγωγό την Appian Way, την εταιρία του ΝτιΚάπριο, προκάλεσε έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των στούντιο της Universal και της Paramount, η διαπραγμάτευση μάλιστα κράτησε δυο μέρες, ξεκινώντας την Παρασκευή και λήγοντας χθες, Σάββατο, με επικρατούσα την Paramount που εξασφάλισε το πρότζεκτ για επταψήφιο ποσό. Η βιογραφία του ντα Βίντσι θα βασιστεί στο βιβλίο του Γουόλτερ Αϊζακσον, του συγγραφέα που υπέγραψε κι άλλες επιτυχημένες λογοτεχνικές βιογραφίες, όπως του Χένρι Κίσιντζερ, του Στιβ Τζομπς, του Μπέντζαμιν Φράνκλιν, αλλά και του Αλμπερτ Αϊνσταϊν, που μεταφέρθηκε στο «Genius» του National Geographic, με πρωταγωνιστή τον Τζέφρι Ρας.

Το βιβλίο του Αϊζακσον με θέμα τη ζωή, το έργο και τη σύνθετη προσωπικότητα του Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν έχει καν κυκλοφορήσει ακόμα, είναι προγραμματισμένο να βγει στα βιβλιοπωλεία στις 17 Οκτωβρίου 2017.

Διαβάστε ακόμη:

λεονάρντο ντα βίντσι 607