Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Χόλιγουντ τιμά τον Ντένζέλ Γουάσινγκτον όπως του αξίζει

στα 10

Ο Ντένζέλ Γουάσινγκτον ήταν ο αποδέκτης του φετινού τιμητικού βραβείου του AFI κι όλοι οι συνεργάτες του βρέθηκαν στην τελετή απονομής για να υποκλιθούν στο ταλέντο του. Δείτε τα βίντεο...

Το Χόλιγουντ τιμά τον Ντένζέλ Γουάσινγκτον όπως του αξίζει

Κάθε χρόνο το AFI (Αμερικανικό Ιδρυμα Κινηματογράφου) δίνει ένα τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας ενός ηθοποιού ή κινηματογραφιστή. Φέτος, αποδέκτης ήταν ο οσκαρικός, στιβαρός, πρωτοπόρος Ντένζέλ Γουάσινγκτον - ένας πρωταγωνιστής σύμβολο για την αφροαμερικανική κοινότητα, κι όχι μόνο.

«Είναι ο λαμπερός μας πρίγκιπας» είπε η σκηνοθέτης Εϊβα ΝτιΒερνέ στο κόκκινο χαλί. Και έχει δίκιο. «Είναι η προσωποποίηση του αφροαμερικανού άντρα, ένα πρότυπο που δεν υπήρχε για χρόνια στην μεγάλη οθόνη. Πήρε τη σκυτάλη από τον Σίντνεϊ Πουατιέ και μάς έκανε όλους περήφανους».

Δείτε κι αυτό: Οι Χρυσές Σφαίρες τιμούν τον Ντανζέλ Ουάσινγκτον

denzel washington AFI 607

Ολους, πράγματι. Γιατί το Dolby Theater δεν υπήρξε ποτέ πιο κατάμεστο από προχθές το βράδυ - όλοι οι σκηνοθέτηες, συμπρωταγωνιστές και συνεργάτες, οι οικογένεια και οι φίλοι του Γουάσινγκτον ήταν εκεί.

Σπάικ Λι, Αντουάν Φουκουά, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιμι Φοξ, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαχερσάλα Αλι, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τσάντγουικ Μπόουσμαν, Τζόντι Φόστερ, Τζούλια Ρόμπερτς, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ... και πάρα πολλοί ακόμα.

«Είμαι περήγανος για αυτή την καριέρα» είπε ο Γουάσινγκτον. «Τη διάρκειά της, την μετάλλαξη των επιλογών, το γεγονός ότι ακόμα έχω πάθος για αυτήν. Κάνει κανείς αυτή τη διαδρομή και εύχεται στο τέλος να αντέξει και να έχει ακόμα πάθος για αυτή τη δουλειά...»

Δείτε τα βίντεο όλων όσων τον τίμησαν και τι είπαν:

Η Τζούλια Ρόμπερτς για το «Pelican Brief»


O Mόργκαν Φρίμαν για το πώς γνωρίστηκαν 30 χρόνια πριν


Ο Σπάικ Λι τον αποκαλεί «Μάικλ Τζόρνταν της υποκριτικής»


Ο Μαχερσάλα Αλι για την επιρροή του στους νεότερους αφροαμερικανούς ηθοποιούς


Ο Αντουάν Φουκουά για το πώς ο Γουάσινγκτον εξαφανίζεται και παίρνει φωτιά όταν η κάμερα ρολάρει


Η Ιζα Ρέι για τον Γουάσινγκτον ως το απόλυτο sex symbol


O Tζέιμι Φοξ για τον «Μαύρο Τζον Γουέιν»


Η Τζόντι Φόστερ "I'm here to kiss your black ass"


Διαβάστε και δείτε περισσότερα: