Buzz

Δεν θέλουμε τέτοια! Απογοήτευσε η προβολή δέκα λεπτών του «Hobbit» στο CinemaCon!

στα 10

Τα αρνητικά σχόλια προήλθαν κυρίως για την επιλογή του Πίτερ Τζάκσον να γυρίσει το «The Hobbit» τρισδιάστατα με 48 αντί για 24 καρέ το δευτερόλεπτο, μια νέα τεχνολογία που μοιάζει να έχει μπερδέψει τους ειδικούς και προκαλεί ανησυχία σε όσους περιμένουν το φιλμ περίπου σαν να ήταν η...Δευτέρα Παρουσία!

Δεν θέλουμε τέτοια! Απογοήτευσε η προβολή δέκα λεπτών του «Hobbit» στο CinemaCon!

Ο λόγος για τον οποίο ο Τζάκσον γύρισε το «The Hobbit» με τη νέα αυτή μέθοδο των 48 καρέ το δευτερόλεπτο είναι πως έτσι εξαλείφονται τα περισσότερα από τα παραδοσιακά προβλήματα του 3D, πετυχαίνοντας ακόμη καλύτερη εικόνα, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί στο σινεμά.

Τα δέκα λεπτά, όμως, που προβλήθηκαν χθες στο CinemaCon στο Λας Βέγκας μάλλον είχαν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν εκεί μιλούν για μία «όχι και τόσο κινηματογραφική εμπειρία» που μοιάζει περισσότερο με τηλεόραση και βίντεο παρά με σινεμά. Η αιτιολογία ήταν πως στο υλικό που είδαν όλα έμοιαζαν πάρα πολύ ρεαλιστικά με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεσαι την ύπαρξη των σκηνικών και να νιώθεις πως παρακολουθείς κάτι τόσο ζωντανό που τελικά προδίδεται από την ίδια την υφή του.

Επιπρόσθετα οι αίθουσες που θα προβάλλουν το πρώτο μέρος τους «Τhe Hobbit» με τίτλο «An Unexpected Journey» από τις 14 Δεκεμβρίου του 2012 που βγαίνει στις αίθουσες θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα συστήματα τους με μια διαδικασία που υπολογίζεται πως κοστίζει αυτή τη στιγμή γύρω στα 10.000 δολάρια.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, κανείς δεν σχολίασε τι κρυβόταν μέσα σε αυτά τα 10 λεπτά του φιλμ από πλευράς περιεχομένου και υπόθεσης, γεγονός που κάπως μας ανακουφίζει καθώς είναι αδύνατον να σκεφτούμε πως ο Πίτερ Τζάκσον έκανε κάτι λάθος σε μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Σίγουρα, πολύ πολύ σύντομα θα έχουμε νεότερα...

Διαβάστε περισσότερα για το «The Hobbit»