Buzz

O Τζέικ Τζίλενχαλ κάνει (κυριολεκτικά) κομμάτια τη ζωή του στο «Demolition» του Ζαν Μαρκ Βαλέ

στα 10

Γυρίζοντας τη μία ταινία πίσω από την άλλη, ο Τζέικ Τζίλενχαλ παρουσιάζει στην ερχόμενη σεζόν, εκτός από το «Everest», και το «Demolition», τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Dallas Buyers Club» και του «Wild». Και ήδη από το τρέιλερ είναι για ακόμη μια φορά καταπληκτικός.

O Τζέικ Τζίλενχαλ κάνει (κυριολεκτικά) κομμάτια τη ζωή του στο «Demolition» του Ζαν Μαρκ Βαλέ

Το πρωταγωνιστικό ατού του Τζέικ Τζίλενχαλ μοιάζει να έχει πάρει πλέον το δρόμο του. Μετά από σειρά ταινιών - θυμηθείτε το «Enemy», το «Nightcrawler», το «Southpaw», για να αναφερθεί κανείς στις πιο πρόσφατες, ο 34χρονος ηθοποιός παρουσίασε ήδη στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας το «Everest» και σε λίγες ημέρες κάνει πρεμιέρα στο Τορόντο το «Demolition», η συνεργασία του με τον Ζαν-Μαρκ Βαλέ του «Dallas Buyers Club» και του «Wild».

Στο «Demolition», ο Τζέικ Τζίλενχαλ υποδύεται ένα νεαρό τραπεζικό υπάλληλο που, μετά τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του, αποκόπτεται συναισθηματικά από τη ζωή κι αναπτύσσει ταχύτητα σε μια πτωτική πορεία που διακόπτεται από την τυχαία συνάντησή του με μια γυναίκα που θα δοκιμάσει να του δείξει ότι στη ζωή υπάρχει κάτι ακόμα γι’ αυτόν. Με σύνθημα το «για να μπορείς να φτιάξεις κάτι, πρέπει πρώτα να το κάνεις κομμάτια», ο νεαρός άνδρας διαλύει όλα τα κομμάτια της πρότερης ζωής του προκειμένου να αναζητήσει το πραγματικό νόημα της ζωής που μέχρι σήμερα απλά απέφευγε να του δώσει σημασία.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Βενετία 2015: To φεστιβάλ ανεβαίνει το «Everest»

Demolition 607

Στο πρώτο τρέιλερ του «Demolition» που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Τζέικ Τζίλενχαλ δίνει και πάλι ένα one-man show σε μια «πειραγμένη» εκδοχή μιας ταινίας που μιλάει για το θρήνο και την απώλεια, με έναν υπαρξιακό και γιατί όχι κωμικό τρόπο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Η συγκίνηση φυσικά δεν λείπει και αν όλα επιβεβαιώσουν την πίστη μας στον Ζαν-Μαρκ Βαλέ, τίποτα δεν αποκλείει να είναι αυτή η ταινία που θα οδηγήσει τον Τζέικ Τζίλενχαλ στα Οσκαρ.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: