Buzz

Δείτε το «The White Shadow» του Αλφρεντ Χίτσκοκ online!

στα 10

Το «Τhe White Shadow» είναι η πιο παλιά ταινία στην οποία γνωρίζουμε ότι συμμετείχε υπό πολλές ιδιότητες ο Αλφρεντ Χίτσκοκ και αυτή που με τιμές και δόξες αποκαταστάθηκε φέτος και τώρα κυκλοφορεί για την να την δείτε online για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Δείτε το «The White Shadow» του Αλφρεντ Χίτσκοκ online!

Η «Λευκή Σκιά» του 1924 είναι η πιο παλιά ταινία στην οποία ανιχνεύθηκε το όνομα του Αλφρεντ Χίτσκοκ, όταν τρεις μόνο από τις έξι πράξεις της βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2011 στο Κινηματογραφικό Αρχείο της Νέας Ζηλανδίας, στο Γουέλινγκτον, μέσα σε μια στίβα από μη αναγνωρισμένες κόπιες αμερικανικών ταινιών.

Την ταινία, στην οποία ο 24χρονος Αλφρεντ Χίτσκοκ συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη, μοντέρ, σεναριογράφος και σκηνογράφος, υπογράφει σκηνοθετικά ο Γκρέιαμ Κατς, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ένα βρετανικό μελόδραμα με πρωταγωνίστρια την Μπέτι Κόμπσον στο ρόλο δύο δίδυμων αδελφών – η μία είναι ένας άγγελος και η άλλη κακιά και άψυχη.

Η συμμετοχή, ωστόσο, του Χίτσκοκ είναι καθοριστική για την ταινία όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον όσοι την έχουν δει μέχρι σήμερα, κυρίως στην μεγάλη πρεμιέρα της που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011 από την Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών της Αμερικής σε συνεργασία με το Κινηματογραφικό Αρχείο της Νέας Ζηλανδίας, την Αρχειακή Κοινότητα Αμερικής και το Εθνικό Ιδρυμα Συντήρησης Ταινιών.

1

Για δύο μήνες ωστόσο από σήμερα, μπορούν όλοι να δουν τη «Λευκή Σκιά» στο επίσημο site του U.S. National Film Preservation Foundation, διακρίνοντας το άγγιγμα του «μετρ του σασπένς» σχεδόν σε όλη τη ραχοκοκκαλιά της...

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ανακάλυψη και τα αποκαλυπτήρια του «Τhe White Shadow».