Buzz

Δείτε το βίντεο που ο Ντέιβιντ Φίντσερ ομολογεί ότι κατά λάθος δούλεψε στην «Επιστροφή των Jedi»!

στα 10

Κάποιοι μπορεί να το γνωρίζετε ήδη: μία από τις πρώτες δουλειές της καριέρας του 20χρονου τότε Ντέιβιντ Φίντσερ ήταν να χειρίζεται steady cam στο σετ του Τζορτζ Λούκας; Πώς βρέθηκε εκεί; Δείτε το βίντεο!

Δείτε το βίντεο που ο Ντέιβιντ Φίντσερ ομολογεί ότι κατά λάθος δούλεψε στην «Επιστροφή των Jedi»!

Πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ανακοινώθηκε η πώληση της Lucas Films στην Disney και τα άμεσα σχέδια για το επόμενο «Star Wars», πάρα πολλά ονόματα σκηνοθετών έπεσαν στο τραπέζι για το ποιος θα μπορούσε να το αναλάβει. Ενα από αυτά ήταν του Ντέιβιντ Φίντσερ. Δικαιολογημένα. Από το «Alien» μέχρι ακόμα και την «Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» η ικανότητα του Φίντσερ να δημιουργεί ένα συνταρακτικό κινηματογραφικό σύμπαν με τη βοήθεια των ειδικών εφέ, χωρίς να ξεχνά το σεναριακό μεδούλι ή το σκηνοθετικό όραμα της ταινίας είναι δεδομένη.

Μήπως όμως υπήρχε κι ένας άλλος λόγος; Ενα κλείσιμο ματιού στα trivia της καριέρας του Ντέιβιντ Φίντσερ. Κάποιοι μπορεί να το έχετε διαβάσει και να το ξέρετε: ο 20χρονος τότε φοιτητής Φίντσερ, από μία σύμπτωση, βρέθηκε να δουλεύει στο Σαν Φρανσίσκο στα πλατό του Τζορτζ Λούκας όταν γύριζε την «Επιστροφή των Jedi».

Εκείνος ήθελε απλά να νοικιάσει μία steady cam για να γυρίσει ένα «χίπικο» (όπως το ονομάζει) δικό του φιλμάκι αλλά όλες οι κάμερες της περιοχής ήταν νοικιασμένες για ένα top secret πρότζεκτ. Ρωτώντας έπεσε στο ραντάρ των ανθρώπων της περιοχής, οι οποίοι στην αρχή θεώρησαν ότι πρόκειται για ... κινηματογραφική κατασκοπεία.

Οταν όμως είδαν ποιος είναι, τον γνώρισαν και κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν μ' έναν special effects nerd, ο Φίντσερ βρέθηκε με δουλειά. «Ημουν ένας από τους χειριστές των λήψεων στα blue sceens» λέει σήμερα. «Αλλά αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω από κοντά τα είδωλά μου: Τζο Τζόνστον (καλλιτεχνικό διευθυντή της ILM), τον Φιλ Τίπετ (μακιγιέρ), Τομ Σεντ Αμάντ (stop motion animator, ILM) , Ντένις Μίρεν (visual effects, ILM)...»

Δείτε το βίντεο για περισσότερες ζουμερές λεπτομέρειες!