Buzz

Δείτε πρώτοι το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου!

στα 10

Τρία χρόνια μετά το θρίαμβο του «Hurt Locker», η Κάθριν Μπίγκελοου επιστρέφει με την ταινία που αφηγείται βήμα προς βήμα όλα όσα οδήγησαν στη δολοφονία του Μπιν Λάντεν, σε ένα περιπετειώδες θρίλερ υποψήφιο για Οσκαρ. Η Audio Visual και το Flix σας προσκαλούν να το δείτε πρώτοι.

Flix Team
Δείτε πρώτοι το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου!

Το «Zero Dark Thirty» ξεκίνησε όταν η Κάθριν Μπίγκελοου και ο σεναριογράφος Μαρκ Μπόαλ έγραψαν ένα σενάριο για τη Μάχη στην Τόρα Μπόρα του 2001 και τις αποτυχημένες προσπάθειες αμερικάνων πρακτόρων να εντοπίσουν τον Μπιν Λάντεν, οι οποίες ξεκίνησαν ουσιαστικά αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.

Ετοιμοι για να ξεκινήσει το γύρισμα, η Κάθριν Μπίγκελοου, όμως θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μια εξέλιξη που όχι μόνο η ίδια, αλλά και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί: την είδηση της δολοφονίας του Μπιν Λάντεν το Μάιο του 2011.

Ετσι το φιλμ σταμάτησε και μαζί με τον Μαρκ Μπόαλ, η Κάθριν Μπίγκελοου ξεκίνησε από την αρχή ένα σενάριο για το κυνήγι του Μπιν Λάντεν σε μια ιστορία που θα ολοκληρωνόταν με την επιχείρηση που οδήγησε στη δολοφονία του. Oλη η ενδελεχής έρευνα που είχε προηγηθεί αποδείχθηκε άκρως βοηθητική, καθώς για τις ανάγκες της ταινίας ξαναζωντάνεψε από την αρχή κάθε επιχείρηση που μέσα στα χρόνια είχε οδηγήσει τη CIA κοντά στα ίχνη του Μπιν Λάντεν, αλλά και στην πιστή ανακατασκευή των τοποθεσιών και των συνθηκών που τελικά οδήγησαν στον εντοπισμό του και τη δολοφονία του.

2

Κεντρικό πρόσωπο στο «Zero Dark Thirty» ήταν από την αρχή η Μάγια, μια γυναίκα πράκτορας της CIA, της οποίας η εμμονή με την αναζήτηση του Μπιν Λάντεν υπήρξε και αυτή που οδήγησε στον εντοπισμό του. Ο χαρακτήρας της Μάγια (που στην ταινία υποδύεται η Τζέσικα Τσαστέιν) βασίστηκε πάνω σε δύο υπαρκτές γυναίκες πράκτορες της CIA, οι οποίες υπήρξαν κεντρικά πρόσωπα στην αναζήτηση του Μπιν Λάντεν και οι οποίες δούλεψαν στενά - και μυστικά - για την πιο σημαντική αποστολή της υπηρεσίας την τελευταία δεκαετία.

Βραβευμένο μέχρι στιγμής με σωρεία διακρίσεων από τις Ενώσεις Κριτικών Κινηματογράφου της Αμερικής, με βραβείο γυναικείας ερμηνείας σε δράμα για την Τζέσικα Τσαστέιν στις Χρυσές Σφαίρες και πέντε υποψηφιότητες για Οσκαρ (ανάμεσά τους και Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου και Α' Γυναικείου Ρόλου, αλλά όχι και Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την Κάθριν Μπίγκελοου), το «Zero Dark Thirty», όμως, προκάλεσε με την έξοδο του στην Αμερική και ποικίλλες αντιδράσεις κυρίως για την απεικόνιση των βασανιστηρίων από την πλευρά των Αμερικάνων αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η Μπίγκελοου και οι συνεργάτες της βρήκαν πρόσβαση στις απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την αληθινή επιχείρηση εντοπισμού του Μπιν Λάντεν που διεξαγόταν από την CIA υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.

2

Η Audio Visual και το Flix σας προσκαλούν να δείτε πρώτοι το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπιγκελοού στις 19 Φεβρουαρίου στις 20.00 στην αίθουσα 2 του Village Cinemas@The Mall Athens. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Zero Dark Thirty» και το ονοματεπωνυμό σας. Οι νικητές θα ειδιοποιηθούν με e-mail τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.

Δείτε παρακάτω το τρείλερ του «Ζero Dark Thirty» που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Φεβρουαρίου.


Περισσότερο «Ζero Dark Thirty»: