Buzz

Δείτε πρώτοι το τρέιλερ της «Κόρης» του Θάνου Αναστόπουλου

στα 10

Τέσσερα χρόνια μετά τη «διόρθωση», ο Θάνος Αναστόπουλος επιστρέφει με μια σκληρή ιστορία ενηλικίωσης με φόντο την Αθήνα του σήμερα και ήρωες ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, ένα οκτάχρονο αγόρι και μια... χρεοκοποημένη ξυλαποθήκη. Στις αίθουσες από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου.

Δείτε πρώτοι το τρέιλερ της «Κόρης» του Θάνου Αναστόπουλου

«Η "Κόρη" είναι μια ταινία ενηλικίωσης, γιατί η ενηλικίωση είναι το πιο βίαιο πέρασμα στη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι το σημείο που περνάμε από τη στιγμή του ιδεατού κόσμου – του πώς θα έπρεπε να είναι ο κόσμος, στο πώς είναι πραγματικά ο κόσμος. Οταν ετοιμάζαμε την ταινία, είχε ήδη ξεσπάσει η κρίση και άρα εκ των πραγμάτων επηρέασε την ταινία. Αλλά δεν ήθελα να κάνω μια ταινία για την κρίση. Ηθελα να κάνω μια ταινία για ένα δεκατετράχρονο κορίτσι που μεγαλώνει μέσα σ’ αυτήν την πόλη και που ζει την κρίση, είναι το περιβάλλον της η κρίση και την οδηγεί στο να κάνει πράγματα που πιθανόν, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα έφτανε να κάνει.»

Εχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ο Θάνος Αναστόπουλος έφτασε στο Forum του Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου με τη «διόρθωση», μια ταινία φτιαγμένη με την ίδια σκληρή λιτότητα που είναι φτιαγμένη και η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, η «Κόρη»: ενα σύγχρονο δράμα τοποθετημένο στην Αθήνα της κρίσης, μια ταινία... τρόμου για το βίαιο πέρασμα στην ενηλικίωση που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου από τη StraDa Films, έχοντας ήδη κάνει την πρεμιέρα της ως ταινία - έκπληξη στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

22

info

Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος / Σενάριο: Θάνος Αναστόπουλος, Βασίλης Γιάτσης / Παραγωγή: Φαντασία Οπτικοακουστική, Mansarda Production / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ηλίας Αδάμης / Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαγιού Τρικεριώτη / Μοντάζ: Ναπολέων Στρατογιαννάκης / Πρωταγωνιστούν: Σαβίνα Αλιμάνι, Αγγελος Παπαδήμας, Γιώργος Συμεωνίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Ορνέλα Καπετάνι, Θεοδώρα Τζίμου

Το τρέιλερ που μπορείτε να δείτε παρακάτω φτιάχτηκε από τον Χρήστο Γιαννακόπουλο στο πλαίσιο του workshop της διημερίδας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «Riding the Greek Wave» (διαβάστε περισσότερα εδώ).