Buzz

Οικολογική καταστροφή και θεαματική περιπέτεια στο «Deepwater Horizon»

στα 10

Οι Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κερτ Ράσελ, Τζον Μάλκοβιτς, Κέιτ Χάντσον και χιλιάδες τόνοι πετρελαίου χυμένοι στη θάλασσα...

Οικολογική καταστροφή και θεαματική περιπέτεια στο «Deepwater Horizon»

Μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές των τελευταίων ετών, η διαρροή αμέτρητων τόννων πετρελαίου από μια πλατφόρμα άντλησης στον κόλπο του Μεξικού, είναι η βάση γι αυτή την βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ταινία, που φιλοδοξεί να είναι μια συναρπαστική αφήγηση του ηρωισμού των ανθρώπων που προσπάθησαν να σταματήσουν την διαρροή.

Ο Πίτερ Μπεργκ σκηνοθετεί το φιλμ παίρνοντας τα ηνία από τον Τζέι Σι Τσάντορ ο οποίος αποχώρησε νωρίς από το πρότζεκτ επικαλούμενος «καλλιτεχνικές διαφωνίες». Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθείς βλέποντας το τρέιλερ.

Το φιλμ του Μπεργκ είναι μια ταινία για ήρωες, για ανθρώπους που έβαλαν τον εαυτό τους μπροστά στους μεγαλύτερους κινδύνους προκειμένου να περιορίσουν την διαρροή. Το θάρρος τους και η προσπάθειά τους είναι αναμφίβολα αξιέπαινη. Αλλά μια ταινία που θα μιλούσε για τις ευθύνες αυτής της καταστροφής, για τους ανθρώπους με τα κοστούμια που δεν λέρωσαν ποτέ τα χέρια και τα πρόσωπά τους με πετρέλαιο, θα ήταν μια πολύ πιο δυνατή και ουσιώδης ταινία.

Αλλά το «Deepwater Horizon» δεν είναι προφανώς αυτή η ταινία...


Δείτε ακόμη: