Buzz

«Deconstructing Interruption»: Μια αλλιώτικη ματιά στην ταινία του Γιώργου Ζώη

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Μωραϊτίδη, που έγινε στα γυρίσματα του «Interruption» του Γιώργου Ζώη, σάς καλεί στο σύμπαν του αυτήν την Κυριακή.

Flix Team
«Deconstructing Interruption»: Μια αλλιώτικη ματιά στην ταινία του Γιώργου Ζώη

Λίγους μήνες αφότου η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, «Interruption», έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας και, στην πορεία, προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες, ο Στέλιος Μωραϊτίδης προσφέρει στο κοινό έναν διαφορετικό τρόπο θέασής της, εκ των έσω. Το ντοκιμαντέρ του, «Deconstructing Interruption», το οποίο προβλήθηκε και στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο δούλεψε ο Γιώργος Ζώης με τους ηθοποιούς του στη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Interruption» του Γιώργου Ζώη

deconstructing interruption 607

«Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης,» εξηγεί ο Στέλιος Μωραϊτίδης, «δημιούργησε μία συνθήκη όπου η ζωή μιμείται την τέχνη, δουλεύοντας με αυτοσχεδιασμούς και δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο γύρισμα, δουλεύοντας για το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας στον ολοκληρωτικά κλειστό αλλά και εκτεθειμένο χώρο μίας σκηνής θεάτρου.» Το «Deconstructing Interruption» του Μωραϊτίδη καταγράφει το γύρισμα της ταινίας «Interruption», εξερευνώντας παράλληλα τον πολυεπίπεδο κόσμο της, όπου ο θεατρικός μύθος μπλέκεται με την πραγματικότητα, βάζοντας το θεατή στη θέση του πρωταγωνιστή και του παθητικού καταναλωτή του θεάματος ταυτόχρονα.

Δείτε ακόμη: Ο Γιώργος Ζώης μιλάει στην κάμερα του Flix για το «Interruption»

deconstructing interruption 607

Αυτήν την Κυριακή, 29 Μαΐου, το «Deconstructing Interruption» του Στέλιου Μωραΐτίδη θα κάνει μια προβολή ανοιχτή στο κοινό, στις 17.15, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Ραντεβού εκεί.

Διαβάστε ακόμη: