Buzz

Ο Μπρους Γουίλις ζητά εκδίκηση στο ριμέικ του «Death Wish»

στα 10

Ο Ελάι Ροθ αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει το διάσημο φιλμ του 1974 με πρωταγωνιστή τον Τσαρλς Μπρόνσον.

Ο Μπρους Γουίλις ζητά εκδίκηση στο ριμέικ του «Death Wish»

Το «Death Wish» που σκηνοθέτησε το 1974 ο Μάικλ Γουίνερ, βασισμένος στο ομώνυμο βιβλίο του Μπράιαν Γκάρφιλντ, παραμένει ίσως η πιο αρχετυπική ταινία εκδίκησης της δεκαετίας του ’70 και η ταινία που έκανε διάσημο τον Τσαρλς Μπρόνσον, στο ρόλο ενός αρχιτέκτονα που μετατρέπεται σε εκδικητή δολοφόνο στους δρόμους της Νέας Υόρκης, μετά το θάνατο της γυναίκας του.

Παράλληλα, το φιλμ προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις στην εποχή της γύρω από το θέμα της αυτοδικίας, κάτι που βέβαια δεν εμπόδισε τα τέσσερα σίκουελ που ακολούθησαν, ούτε το φετινό ριμέικ που υπογράφει φέτος ο διαβόητος Ελάι Ροθ.

Διαβάστε ακόμη: «God help you!» Teaser για το «Mother» του Ντάρεν Αρονόφσκι

Death Wish 607

Το ριμέικ ήταν αρχικά να σκηνοθετήσει ο Τζο Κάρναχαν, δημιουργός του υποτιμημένου «The Grey», ο οποίος όμως αποχώρησε όταν το στούντιο προτίμησε ως πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις και όχι τη δική του πρώτη επιλογή, δηλαδή τον Λίαμ Νίσον (καμία έκπληξη εδώ).

Ο Κάρναχαν υπογράφει ωστόσο το σενάριο, το οποίο μεταφέρει τη δράση από τη Νέα Υόρκη και αλλάζει την ιδιότητα του κεντρικού χαρακτήρα από αρχιτέκτονα σε χειρουργό, ο οποίος μετατρέπεται σε δολοφονική μηχανή όταν η γυναίκα του και η κόρη του πέφτουν θύματα μιας βίαιης επίθεσης στο σπίτι τους που αφήνει την πρώτη νεκρή και τη δεύτερη σε κώμα.

Death Wish 607 The original vigilante: Ο Τσαρλς Μπρόνσον στο «Death Wish» του 1974

Το «Death Wish» αποτελεί την πρώτη ταινία του Ροθ που δεν ανήκει στο είδος του καθαρόαιμου τρόμου – υπάρχει ωστόσο αρκετή βία εδώ για να αισθανθεί σαν στο σπίτι του, κι αν το τρέιλερ είναι ενδεικτικό, θα συνοδεύεται και με –μάλλον αταίριαστες– δόσεις χιούμορ που απουσίαζαν από το πρωτότυπο φιλμ.

Η ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Ντιν Νόρις και Μάικ Επς, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ παρακάτω.


Περισσότερα νέα τρέιλερ

Death Wish poster 607