Industry

O «Deadpool» γελά τελευταίος με 150 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office

στα 10

H πρώτη R-Rated superhero movie, σπάει ρεκόρ και ανοίγει τον δρόμο για πιο ενήλικους κινηματογραφικούς υπερήρωες.

O «Deadpool» γελά τελευταίος με 150 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office

Πρόκειται για έναν θρίαμβο του Ράιαν Ρέινολντς ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία, προσπαθούσε να να πείσει την Marvel και την Fox να γυρίσουν την ταινία με τον τρόπο που ήθελε, δηλαδή, αστείο, αθυρόστομο, βίαιο και μη politically correct. Κι αν τελικά το στούντιο υποχώρησε κι έδωσε το πράσινο φως, έδωσε επίσης ένα μπάτζετ μόλις 58 εκατομμυρίων, που είναι μάλλον χαμηλό για μια ταινία blockbuster φιλοδοξιών.

Οι εισπράξεις του «Deadpool» όμως που υπολογίζονται σε 150 εκατομμύρια το τετραήμερο που μας πέρασε μετρώντας και την αργία του President's Day κάνουν το φιλμ την πιο πετυχημένη R-rated ταινία στην ιστορία και μια από τις πιο πετυχημένες superhero movies -οι οποίες είναι όλες PG-13.

Δείτε ακόμη: Τίποτα πιο αστείο, αθυρόστομο, awesome και ανελέητα fun από το τρέιλερ του «Deadpool»!

Οι εισπράξεις του φιλμ είναι τόσο καλές (και είναι αντίστοιχες και στον υπόλοιπο πλανήτη) που φέρνουν πίσω όχι μόνο ολόκληρο το budget του φιλμ, αλλά πιθανότατα και τα έξοδα της διαφημιστικής καμπάνιας του, η οποία υπήρξε εξίσου ατυπικη όσο και η ίδια η ταινία.

Τι σημαίνει αυτό για την βιομηχανία; Ελπίζουμε μια καλή ευκαιρία για να δούμε επιτέλους πιο ενδιαφέροντα και τολμηρά φιλμ στην αρένα των event movies για το μεγάλο κοινό και, ίσως ένα άνοιγμα για άλλους ακόμη λιγότερο συμβατικούς υπερήρωες από τον κόσμο των κόμικ προς την οθόνη.

Ανυπομονούμε.

Δείτε ακόμη: Κι αν το «Deadpool» ήταν ρομαντικό δράμα;

Tags: Deadpool