Buzz

Ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ εμπνέεται από τον Χίτσκοκ και σκηνοθετεί ένα μικρού μήκους για την Prada

στα 10

Με πρωταγωνιστές τους Φρίντα Πίντο και Σάσα Μπαρόν Κοέν, μεταξύ άλλων, το «Past Forward» είναι ένα πυρετώδες σουρεαλιστικό όνειρο σε άσπρο και μαύρο.

Ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ εμπνέεται από τον Χίτσκοκ και σκηνοθετεί ένα μικρού μήκους για την Prada

Οταν δεν σκηνοθετεί την Τζένιφερ Λόρενς σε οσκαρικές ερμηνείες ή τους Τζούλιαν Μουρ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο για τη νέα τηλεοπτική σειρά του Amazon, ο δημιουργός του «Οδηγού Αισιοδοξίας» και του «American Hustle» αφήνει τη φαντασία του να καλπάσει για τις ανάγκες ενός θεαματικού φιλμ μικρού μήκους για λογαριασμό της Prada.

Το «Past Forward», όπως είναι ο τίτλος του, αποτελεί το βάπτισμα του πυρός για τον σκηνοθέτη στο χώρο της μόδας, ωστόσο διαφέρει από τα συνηθισμένα διαφημιστικά φιλμ του είδους τόσο σε διάρκεια όσο και σε ύφος.

Ασπρόμαυρο, χωρίς διαλόγους και με εμφανείς επιρροές από τον μετρ του σασπένς, Αλφρεντ Χίτσκοκ, τόσο στα σεναριακά μοτίβα όσο και στις στυλιστικές αναφορές και τη μουσική επένδυση, αλλά και από τους σουρεαλιστές καλλιτέχνες, το 12λεπτο φιλμάκι ξεκινά με τις Φρίντα Πίντο («Slumdog Millionaire»), Αλισον Γουίλιαμς («Girls») και Κουόθ Βίελ να υποδύονται διαφορετικές εκδοχές του ίδιου χαρακτήρα και να βρίσκονται κυνηγημένες από μυστηριώδεις διώκτες, για να παραδοθεί σταδιακά σε μια ονειρική, σουρεαλιστική ατμόσφαιρα όπου όλα είναι πιθανά.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ ετοιμάζει σειρά με Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζούλιαν Μουρ


Οι πρωταγωνίστριες του «Past Forward» στα γυρίσματα της ταινίας

Με guest εμφανίσεις από τους Σάσα Μπαρόν Κοέν, Τζον Κραζίνσκι και Κόνι Μπρίτον, μεταξύ άλλων, το φιλμ γυρίστηκε με απόλυτη δημιουργική ελευθερία για τον Ράσελ, ο οποίος το έχτισε πάνω σε συναισθήματα, αναμνήσεις και ταινίες που είχαν χαραχτεί στη μνήμη του.

Οσο για την επιλογή τριών διαφορετικών ηθοποιών για να υποδυθούν τον κεντρικό χαρακτήρα σε παράλληλες (;) πραγματικότητες, ο Ράσελ δήλωσε: «Ηταν σπουδαίο για μένα να έχω τρεις διαφορετικές γυναίκες ηθοποιούς σε έναν ρόλο και τρεις διαφορετικούς άντρες ηθοποιούς σε έναν ρόλο – ειδικά στην κοινωνία του σήμερα. Το να βλέπεις τρεις διαφορετικές κουλτούρες σε έναν χαρακτήρα, ο οποίος είναι μια κλασική εκδοχή ενός εμβληματικού ρόλου όπως σε μια ταινία του Χίτσκοκ, είναι κάτι που δεν βλέπαμε πάντα. Για μένα, είναι ενδιαφέρον».

Δεν έχουμε ιδέα τι σημαίνουν όλα αυτά (ή αν σημαίνουν καν κάτι!), το σίγουρο πάντως είναι ότι το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:


Διαβάστε ακόμη