Buzz

«Προκαλείς πόνο και διχασμό»: Ο Ντέιβιντ Λιντς ξεκαθαρίζει τη στάση του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

στα 10

Μια (όσο να πεις) αμφίσημη δήλωση του Ντέιβιντ Λιντς θεωρήθηκε επαινετική για τον Ντόναλντ Τραμπ. Και κυρίως από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ. Και κάπως έτσι ο Ντέιβιντ Λιντς έσπευσε να διευκρινίσει τι ακριβώς πιστεύει για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Προκαλείς πόνο και διχασμό»: Ο Ντέιβιντ Λιντς ξεκαθαρίζει τη στάση του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

Πριν λίγες μέρες, ο Ντέιβιντ Λιντς έδωσε μια συνέντευξη στην Guardian. Εκεί όταν ρωτήθηκε για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο 70χρονος σκηνοθέτης δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ «θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους Προέδρους γιατί έχει διαβρώσει το όλο πράγμα τόσο πολύ».

Ο Ντέιβιντ Λιντς συμπλήρωσε την έκφρασή του, όπως και υπενθύμισε πως ήταν υποστηρικτής του Μπέρνι Σάντερς και πως επίσης (μάλλον) ψήφισε τους φιλελεύθερους στις προεδρικές εκλογές. Η αμφισημία, το ελαφρύ του χιούμορ και η ειρωνία δεν είναι πράγματα που διακρίνονται όταν δεν θες να τα διακρίνεις.

Σε μια εποχή ισχυρής πόλωσης (όχι μόνο στην Αμερική), το θέμα είναι να είσαι υπέρ ή κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ντέιβιντ Λιντς προσπάθησε να διαβάσει κάτω από τις γραμμές των ειδησεογραφικών τίτλων και να σχολιάσει την κληρονομιά που αφήνει ο Τραμπ. Οι δηλώσεις του, όμως, θεωρήθηκαν από πολλούς ως υποστηρικτικές του Ντόναλντ Τραμπ. Και κυρίως το ίδιο έκανε και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε retweet από τον προσωπικό του λογαριασμό ένα από τα άρθρα που ανέφεραν τις δηλώσεις του Λιντς και τον ανέφερε και σε μια ομιλία του στη Νότια Καρολίνα.

«Η καριέρα του στο Χόλιγουντ έχει τελειώσει», σχολιάσε ο Τραμπ για τον Ντέιβιντ Λιντς, κομπάζοντας.

David Lynch

Ο Ντέιβιντ Λιντς έδρασε άμεσα. Με δήλωσή του στο Facebook ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις του χρειάζονται κάποια επεξήγηση. Και συνέχισε:

«Δυστυχώς, αν συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο που ενεργείς τώρα, δεν θα έχεις καμία ευκαιρία να μείνεις στην ιστορία ως ένας σπουδαίος πρόεδρος. Αυτό θα είναι στενάχωρο φαίνεται για σένα - και για τη χώρα. Προκαλείς πόνο και διχασμό.»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του Ντέιβιντ Λιντς:

David Lynch

Οπως εύστοχα σχολίασε κάποιος κάτω από τη δήλωση του Ντέιβιντ Λίντς, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο μοναδικός άνθρωπος που ανάγκασε τον Ντέιβιντ Λιντς να βγει και να εξηγήσει κάτι στη ζωή του. Ε, αυτό είναι κάπως ιστορικό...

Διαβάστε κι αυτό: Ο Ντέιβιντ Λιντς τοποθετείται με σοφία πάνω στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στη βιομηχανία