Buzz

O Ντέιβιντ Λιντς μας ξεναγεί στο παρελθόν, την τέχνη και την ζωή του

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Τζον Γκουγιέν «David Lynch: The Art Life», εξετάζει τον καλλιτέχνη, μέσα από τις εμπειρίες –ειδικά της πρώιμης ηλικίας του- που τον έκαναν αυτό που είναι.

O Ντέιβιντ Λιντς μας ξεναγεί στο παρελθόν, την τέχνη και την ζωή του

Το φιλμ μας ξεναγεί στην ζωή του νεαρού Ντείβιντ Λιντς, στο παιδί που υπήρξε, στις μέρες που πέρασε μαζί με την οικογένειά του στις εμπειρίες, θετικές ή αρνητικές που τον έκαναν αυτό που είναι, στους ανθρώπους που τον βοήθησαν και των ενέπνευσαν.

Με οδηγό τον ίδιο τον Λιντς το φιλμ παρουσιάζει σπάνιο αρχειακό υλικό, άγνωστες εικόνες από έναν καλλιτέχνη που ακόμη κι αν μοιάζει να εκτίθεται συνεχώς μέσα από την δουλειά του, εξακολουθεί να κρατά ένα ιδιότυπο μυστήριο.

Δείτε ακόμη: Πάμε στο Φεστιβάλ Τέχνης που διοργανώνει ο Ντέιβιντ Λιντς;

david lynch the art life 607

Οπως λέει ο σκηνοθέτης του φιλμ Τζον Γκουγιέν, η ταινία «δεν είναι μια διαδρομή στις ταινίες του Λιντς που όλοι γνωρίζουμε καλά, αλλά μια εξερεύνηση των γεγονότων στα πρώτα χρόνια της ζωής του, που τον έκαναν αυτό που γνωρίζουμε ως Ντέιβιντ Λιντς».

* Δείτε ακόμη: Ακούστε το «Out of Sand» του Εντι Βέντερ από το soundtrack του τρίτου κύκλου του «Twin Peaks»*

«Από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι θέλαμε να κάνουμε μια ταινία που να επικεντρώνεται στην νεαρή ηλικία του, πριν ο Λιντς συναντήσει την φήμη. Πιστεύαμε ότι αυτή η περίοδος θα ήταν γεμάτη στοιχεία για την αποκρυπτογράφηση ενός τόσο αινιγματικού καλλιτέχνη. Θέλαμε να τραβήξουμε την κουρτίνα του μάγου και να δούμε πίσω από αυτόν, τον άνθρωπο».

david lynch the art life 607

Το φιλμ θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Βενετίας και πιο κατω μπορείτε να δείτε το πρώτο τρέιλερ κι ένα κλιπ.



Διαβάστε και δείτε ακόμη: