Buzz

Ο Ντέιβιντ Λιντς επιμένει - προς λύπη όλων - πως δεν τον ενδιαφέρει πια το σινεμά

στα 10

Με τον τρίτο κύκλο του «Twin Peaks» σκηνοθετημένο εξ ολοκλήρου από τον ίδιο, δεν θα λέγαμε όχι και σε ένα κινηματογραφικό comeback του σπουδαίου σκηνοθέτη. Ο ίδιος όμως δεν ανυπομονεί στο ελάχιστο.

Ο Ντέιβιντ Λιντς επιμένει - προς λύπη όλων - πως δεν τον ενδιαφέρει πια το σινεμά

«Τα πράγματα άλλαξαν πολύ. Τόσες πολλές καλές ταινίες δεν τα πάνε καλά στα ταμεία, ακόμη κι αν είναι υπέροχες ταινίες και τα πράγματα που πηγαίνουν καλά στα ταμεία δεν ήταν αυτά που θα ήθελα να κάνω.»

Τόσο λιτά, τόσο σοφά, με μια δόση απογοήτευσης αλλά και συσσωρευμένης σοφίας, ο Ντέιβιντ Λιντς επανέλαβε, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sydney Morning Herald την απόφασή του να μην επιστρέψει στο σινεμά.

Κι αυτό, τι ήταν; Επιτέλους, ο Ντέιβιντ Λιντς ετοιμάζει καινούρια ταινία, «χαρακτηριστικά σκοτεινή»!

David Lynch Inland Empire Shooting 607 Με τη Λόρα Ντερν στα γυρίσματα του «Inland Empire» του 2006, της τελευταίας του - μέχρι σήμερα - ταινίας

Οι δηλώσεις του Λιντς συμπίπτουν με τον ελάχιστο χρόνο που μετράει αντίστροφα, μέχρι την έναρξη του τρίτου κύκλου του «Twin Peaks», τα 18 επεισόδια του οποίου έχει σκηνοθετήσει όλα ο ίδιος. Η σειρά κάνει πρεμίερα στις 21 Μαΐου - δύο επεισόδια θα προβληθούν στο 70ό Φεστιβάλ Καννών - και θα προβάλλεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την COSMOTE TV.

Περισσότερος Ντέιβιντ Λιντς

david lynch the art life 607