Buzz

Τι συνδέει τον Ντέιβιντ Φίντσερ, τον Γκάρι Ολντμαν και... τον «Πολίτη Κέιν»;

στα 10

O Φίντσερ μόλις υπέγραψε για να σκηνοθετήσει το «Mank» για το Netflix.

Τι συνδέει τον Ντέιβιντ Φίντσερ, τον Γκάρι Ολντμαν και... τον «Πολίτη Κέιν»;

Περιμέναμε ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση του Ντέιβιντ Φίντσερ. Στη μεγάλη οθόνη, είχαμε μείνει 5 χρόνια πίσω - στο «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε», ενώ για το Netflix είχε σκηνοθετήσει τα πρώτα 4 επεισόδια του «Mindhunter» και επίσης συνεργάστηκε στο «Love, Death and Robots».

Διαβάστε επίσης: Ολα όσα ξέρουμε για το 2ο κύκλο «Mindhunter»

Και σήμερα την μάθαμε. Ακολουθώντας το παράδεισμα του Αλφόνσο Κουαρόν, του Μάρτιν Σκορσέζε και τόσων άλλων, ο Φίντσερ υπέγραψε με το Netflix για να δει την ταινία που είχε όνειρο να γυρίσει (αμέσως μετά το «The Game» το 1997!).

Το «Mank», είναι η βιογραφία του σεναριογράφου του «Πολίτη Κέιν», Χέρμαν Μάνκιεβιτς, ο οποίος ήταν κι ο μόνος που κέρδισε το Οσκαρ για την ταινία - μία πολύκροτη ιστορία που εμπλέκει τα politics του Χόλιγουντ, την κόντρα με τον Ορσον Γουέλς (υπάρχει μία θεωρία ότι ο αλκοολικός Μάνκιεβιτς δεν ολοκλήρωσε ποτέ το σενάριο κι ο Γουέλς το ξανάγραψε μόνος του ως ghost writer για να δει τον Μάνκιεβιτς να παίρνει το Οσκαρ) και, γενικότερα, την εκρηκτική παραγωγή και τα γυρίσματα της ταινίας.

Δεν ξέρουμε ποια πλευρά ακριβώς εξιστορεί το σενάριο, αλλά ένα ενδιαφέρον τρίβια είναι ότι το έγραψε ο πατέρας του Φίντσερ, λίγο πριν πεθάνει το 2003.

Ο Φίντσερ ήθελε να γυρίσει την ταινία εδώ και 2 δεκαετίες, αλλά είχε ονειρευτεί να τη γυρίσει ασπρόμαυρη, ακολουθώντας την φόρμα του «Πολίτη Κέιν» - και το 1997 κανένα στούντιο δεν είχε συμφωνήσει με αυτό. Μάλιστα, στο ρόλο του Μάνκιεβιτς τότε είχε κλείσει τον Κέβιν Σπέισι (που μετέπειτα θα τον επέλεγε για το «House of Cards»).

Σήμερα, ένας άλλο οσκαρικός πρωταγωνιστής έχει επιλεχθεί για το ρόλο: ο Γκάρι Ολντμαν.

Κάπως έτσι, το Netflix ποντάρει και πάλι στα Οσκαρ, καθώς οι παραγωγές του ενισχύονται με δυναμικούς δημιουργούς και A-list πρωταγωνιστές, σε πρότζεκτς που μοιάζουν πλασμένα για να καταλήξουν με το χρυσό.

Διαβάστε περισσότερα: