Buzz

Ο Κρίστοφερ Νόλαν θυμάται τη μαγεία του να δουλεύεις με τον Ντέιβιντ Μπόουι

στα 10

Ο Κρίστοφερ Νόλαν θυμάται τις μέρες που συνεργάστηκε με το μεγαλύτερο είδωλό του. Και τη μαγεία που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν θυμάται τη μαγεία του να δουλεύεις με τον Ντέιβιντ Μπόουι

«Οταν κάναμε το κάστινγκ του "The Prestige", είχαμε κολλήσει στον χαρακτήρα του Νικόλα Τέσλα. Ο Τέσλα ήταν αυτή η μπροστά από την εποχή της προσωπικότητα που σε κάποιο σημείο μου ήρθε η ιδέα πως ήταν ο αυθεντικός Ανθρωπος που Επεσε στη Γη. Σαν ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Ντέιβιντ Μπόουι στον κόσμο, έκανα τη σύνδεση και έμοιαζε πως θα ήταν ο μόνος ηθοποιός για να παίξει το ρόλο. Διέθετε το στάτους του θρύλου και ταυτόχρονα ήταν μια φιγούρα όσο μυστηριώδης χρειαζόταν να είναι ο Τέσλα. Μου πήρε καιρό να τον πείσω - απέρριψε την πρότασή μου την πρώτη φορά και ήταν η μοναδική φορά που με θυμάμαι να προσπαθώ ξανά με κάποιον ηθοποιό που μου έχει αρνηθεί. Του ζήτησα να με αφήσει να του εξηγήσω γιατί ήταν για μένα ο ιδανικός ηθοποιός για το ρόλο. Του είπα πως αν δεν συμφωνούσε να κάνει το ρόλο, δεν είχα ιδέα τι θα έκανα. Του έλεγα ότι θα τον ικέτευα...»

Ο Ντέιβιντ Μπόουι δέχθηκε τελικά να παίξει στο «The Prestige», σε έναν από τους τελευταίους ρόλους του στο σινεμά. Και με αφορμή το θανατό του, ο Κρίστοφερ Νόλαν θυμάται τη γνωριμία τους, την εμπειρία του να δουλεύει μαζί του και τη μαγεία που δεν χάθηκε όταν ο σκηνοθέτης ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα από τα μεγαλύτερα είδωλά του.

Διαβάστε ακόμη: The Actor Who Fell to Earth: Ολες οι φορές που ο Ντέιβιντ Μπόουι ευλόγησε με την παρουσία του το σινεμά!

The Prestige 607

«Η εμπειρία του να τον έχουμε στο σετ ήταν υπέροχη. Τρομακτική, αρχικά. Είχε ένα χάρισμα πέρα από το αναμενόμενο και όλοι έμοιαζαν να ανταποκρίνονται σ' αυτό. Ηταν όμως πολύ γενναιόδωρος και κατανοούσε την επίδραση που είχε στον κόσμο. Ολοι έχουν υπέροχες αναμνήσεις από τις μέρες που δούλεψε μαζί μας. Εγώ δούλεψα μαζί του για τέσσερις ή πέντε ημέρες αλλά κατάφερα να ξεκλέψω μερικές στιγμές για να μιλήσω μαζί του - από τις πιο πολύτιμες αναμνήσεις μου. Συνήθως, όταν συναντάς σταρ, όσο λαμπεροί και να είναι, όταν τους αντιμετωπίζεις σαν κανονικούς ανθρώπους χάνουν μέρος από το μυστήριό του. Αυτό δεν συνέβη με τον Ντέιβιντ Μπόουι. Βγήκα από την εμπειρία της γνωριμίας και της συνεργασίας μας και ήμουν ακόμη ο μεγαλύτερος θαυμαστής του, ένας θαυμαστής που είχε την απίστευτη ευκαιρία να δουλέψει μαζί του για λίγο. Λάτρεψα το γεγονός πως ακόμη και μετά τη συνεργασία μας, ήμουν το ίδιο συνεπαρμένος με το ταλέντο του και το χάρισμά του. Πίστεψα πως ήταν αρκετά μαγικό...»

Δείτε ακόμη: To συγκινητικό αντίο του Saturday Night Live στον Ντέιβιντ Μπόουι


Διαβάστε και δείτε ακόμη: