Buzz

Τότε που ο Πίτερ Τζάκσον είχε απορρίψει τον Ντέιβιντ Μπόουι για τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

στα 10

Κι όμως ο Ντέιβιντ Μπόουι δεν έπαιξε στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» επειδή ο Πίτερ Τζάκσον θεώρησε ότι ήταν «πολύ διάσημος» για το ρόλο του Ελροντ.

Τότε που ο Πίτερ Τζάκσον είχε απορρίψει τον Ντέιβιντ Μπόουι για τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Την αποκάλυψη έκανε ο Ντόμινικ Μόναχαν σε πρόσφατη συνέντευξη του στη Huffington Post:

«Ημουν στο γραφείο των Hubbard, ένα από τα διασημότερα πρακτορεία κάστινγκ στο Λονδίνο, κάνοντας οντισιόν για τον "Αρχοντα των Δαχτυλιδιών". Οταν τέλειωσε μου είπαν πως η οντισιόν μου πήγε πολύ καλά και πως πρέπει να περιμένω για πέντε ή δέκα λεπτά για να μου απαντήσουν. Καθώς διάβαζα ένα περιοδικό στη ρεσεψιόν είδα τον Ντέιβιντ Μπόουι να μπαίνει μέσα, να υπογράφει στη λίστα με τα ονόματα που θα περνούσαν από οντισιόν και να μπαίνει στην αίθουσα. Συμπέρανα πως θα διάβαζε για το ρόλο του Γκάνταλφ. Δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιον άλλο ρόλο θα τον ζητούσαν. Είμαι πολύ μεγάλος θαυμαστής του Ντέιβιντ Μπόουι και είμαι πολύ τυχερός που γνωρίζω τον γιο του. Το να τον δω από τόσο κοντά ήταν πραγματικά μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή μου.»

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Ντόμινικ Μόναχαν πήρε το ρόλο του Μέρι στην τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ο Ντέβιντ Μπόουι πάλι όχι, δεν πήρε ούτε το ρόλο του Γκάνταλφ (για τον οποίο ήταν σίγουρος ο Μόναχαν), ούτε όμως και τον ρόλο του Ελροντ που σύμφωνα με τις φήμες ήταν τελικά και ο ρόλος για τον οποίο πήγε στο κάστινγκ. Οι ίδιες φήμες επιβεβαιώνουν πως ο Μπόουι ήθελε πάρα πολύ να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο στην τριλογία του Τόλκιν - σα φυσική συνέχεια από το «Λαβύρινθο» του Τζιμ Χένσον, αλλά ο Τζάκσον θέωρησε πως ήταν πολύ διάσημος για το ρόλο.

Διαβάστε ακόμη: The Actor Who Fell to Earth: Ολες οι φορές που ο Ντέιβιντ Μπόουι ευλόγησε με την παρουσία του το σινεμά!

David Bowie Labyrinth O Ντέιβιντ Μπόουι στον «Λαβύρινθο» του Τζιμ Χένσον το 1986

Ηταν 2001, όταν ο Πίτερ Τζάκσον είχε δηλώσει στο Entertainment Weekly: «Οι ήρωες του Τόλκιν είναι πολύ διάσημοι, αγαπημένοι από τον κόσμο εδώ και 50 χρόνια. Το να έχεις ένα διάσημο χαρακτήρα και ένα διάσημο σταρ μαζί είναι κάτι λίγο άβολο». Τον Ελροντ τελικά έπαιξε ο Χιούγκο Γουίβινγκ...

Διαβάστε και δείτε ακόμη: