Buzz

O Ντέιβιντ Μπόουι έμαθε ότι πεθαίνει λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του

στα 10

Το BBC ετοιμάζει μια σειρά από ντοκιμαντέρ και αφιερώματα για τον ένα χρόνο χωρίς τον Ντέιβιντ Μπόουι.

O Ντέιβιντ Μπόουι έμαθε ότι πεθαίνει λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του

Την άλλη εβδομάδα κλείνει ένας χρόνος από τότε που πέθανε ο Ντέιβιντ Μπόουι σε ηλικία 69 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Μέσα στην εβδομάδα αυτή θα παιχτεί από το BBC μια σειρά από ντοκιμαντέρ και αφιερώματα για την ζωή του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη. Ανάμεσα σε αυτά θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «David Bowie: The Last Five Years», σε σκηνοθεσία του Φράνσις Γουάτλεϊ, στο οποίο αποκαλύπτεται ότι ο Ντέιβιντ Μπόουι έμαθε ότι θα πεθάνει λίγους μόλις μήνες πριν τον θάνατό του.

Διαβάστε επίσης: The Actor Who Fell to Earth: Ολες οι φορές που ο Ντέιβιντ Μπόουι ευλόγησε με την παρουσία του το σινεμά!

bowie2

Στο ντοκιμαντέρ αυτό, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές συνεντεύξεις του ίδιου του Μπόουι αλλά και στενών συνεργατών και φίλων, καθώς και behind the scenes από συναυλίες και γυρίσματα, ο Γουάτλεϊ αποκαλύπτει την είδηση αυτή μέσω του σκηνοθέτη του τελευταίου βιντεοκλίπ του Μπόουι, «Lazarus», Γιόχαν Ρενκ, ο οποίος είπε ότι ο Μπόουι έμαθε πως η θεραπεία του δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και αποφάσισε να την σταματήσει την περίοδο που γύριζαν το βιντεοκλίπ του τραγουδιού, του οποίου την ιδέα είχαν σκεφτεί από κοινού Μπόουι και Ρενκ. Αναφορικά πάντως λέει ο Ρενκ ότι η ιδέα του να βρίσκεται ο Μπόουι στο κρεβάτι ήταν δική του κι όχι του Μπόουι.

Δείτε εδώ το βίντεο κλιπ του «Lazarus» του Ντέιβιντ Μπόουι

Bowie

Τέλος στο BBC θα προβληθεί και μια ρετροσπεκτίβα για τα 40 χρόνια συνεργασίας του Μπόουι με το κανάλι αλλά και ένα ντοκιμαντέρ για ένα από τα πιο σπουδαία τραγούδια του, το «Life on Mars».

Το ντοκιμαντέρ «David Bowie: The Last Five Years» θα μεταδοθεί το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 από το BBC 2.


Περισσότερος Ντέιβιντ Μπόουι

bowie