Buzz

«DAU»: Το πιο παράξενο και φιλόδοξο κινηματογραφικό πείραμα στην ιστορία έρχεται στην οθόνη

στα 10

Ενα αληθινό αίνιγμα, βρίσκεται επιτέλους κοντά στη λύση του.

«DAU»: Το πιο παράξενο και φιλόδοξο κινηματογραφικό πείραμα στην ιστορία έρχεται στην οθόνη

Ηταν το 2005 όταν ο Ιλια Κρζανόφσκι έχοντας μόλις ολοκληρώσει τον δικό του γύρο του θριάμβου στα φεστιβάλ του κόσμου με την πρώτη μεγάλου μήκους του τιανία «4», που αποφάσισε να ξεκινήσει ένα από τα πιο φιλόδοξα πρότζεκτ στην ιστορία του σινεμά.

Μέσα στα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα που ένα τρέιλερ έκανε την εμφάνισή του, το «DAU» υπήρξε ένα αληθινό αίνιγμα. Ο Κρζανόφσκι έχτισε ένα τεράστιο σετ στα προάστια μιας ρωσικής πόλης και κάλεσε εκεί ηθοποιούς και μη, απλούς ανθρώπους και διάσημους επιστήμονες ή καλλιτέχνες (ανάμεσά τους και τον Θεόδωρο Κουρεντζή, αλλά και την Μαρία Ναυπλιώτου) για να ζήσουν σε ένα εναλλακτικό παρελθόν της σοβιετικής ένωσης.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζόναθαν Γκλέιζερ ετοιμάζει νέα ταινία (αλλά πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2020)

dau 607

Κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς γυριζε και πότε θα ολοκληρωνόταν εκείνο το προτζεκτ. Ενα ρεπορτάζ του περιοδικού GQ που επισκέφθηκε το σετ το 2011, έκανε το «DAU» να μοιάζει με κάτι που ακροβατούσε μεταξύ μεγαλείου και παραφροσύνης, αλλά μετά από εκείνη την πρώτη επαφή του έξω κόσμου με την φούσκα του «DAU», τα ίχνη της χάθηκαν και πάλι.

dau 607

Τώρα, ένα βίντεο εξηγεί πως το πείραμα (ή εκείνο το κομμάτι του τουλάχιστον) ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματά του δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από 13 ταινίες και μια σειρά από τηλεοπτικά σήριαλ που θα γίνουν διαθέσιμα το φθινόπωρο του 2018.

dau 607

Το να πούμε ότι ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα μοιάζει λίγο και το παρακάτω τρέιλερ που μας επιτρέπει κυρίως μέσα από μια σειρά ασπρόμαυρες φωτογραφίες να ρίξουμε μια ματιά στον κόσμο του «DAU», εξάπτει ακόμη περισσότερο την φαντασία μας

Δείτε ακόμη: