Buzz

O Γκάρι Ολντμαν μεταμορφώνεται σε Ουίνστον Τσόρτσιλ στο πρώτο τρέιλερ του «Darkest Hour»

στα 10

Με έναν αγνώριστο Γκάρι Ολντμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία του Τζο Ράιτ θέτει από τώρα σοβαρή υποψηφιότητα για τα επόμενα Οσκαρ.

O Γκάρι Ολντμαν μεταμορφώνεται σε Ουίνστον Τσόρτσιλ στο πρώτο τρέιλερ του «Darkest Hour»

Οι ταινίες εποχής («Pride & Prejudice», «Atonement», «Anna Karenina») αποτελούν αναμφίβολα το φόρτε του Τζο Ράιτ, ο οποίος μετά την αποτυχημένη απόπειρά του στην περιπέτεια φαντασίας με το «Pan» επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, με μια κινηματογραφική βιογραφία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, σε σενάριο του Αντονι ΜακΚάρτεν («The Theory of Everything»).

Η ταινία με τον γλαφυρό τίτλο «Darkest Hour» αφηγείται τις πρώτες ημέρες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι δυνάμεις των Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του.

Διαβάστε ακόμη: Το «Wonder Wheel» του Γούντι Αλεν είναι έτοιμο - για τα Οσκαρ

Darkest Hour 607

Λογικά μιλάμε για μια ταινία με σοβαρές οσκαρικές προοπτικές, με πρώτο και καλύτερο έναν αγνώριστο Γκάρι Ολντμαν, ο οποίος -σκανδαλωδώς!- κέρδισε την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα υποψηφιότητά του μόλις το 2012, με το «Tinker Tailor Soldier Spy». Χωρίς προφανώς να έχουμε δει ακόμα την ταινία, είναι μάλλον απίθανο η ερμηνεία του να μην αναγνωριστεί στις υποψηφιότητες (αν όχι και στα βραβεία) της Ακαδημίας, κρίνοντας αν μη τι άλλο από τη θεαματική του μεταμόρφωση, ευδιάκριτη ήδη από το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε μόλις. Στο πλευρό του Ολντμαν, η Λίλι Τζέιμς υποδύεται τη γραμματέα του, ο Μπεν Μέντελσον τον Βασιλιά Γεώργιο και η Κριστίν Σκοτ Τόμας τη σύζυγό του, Κλεμεντάιν.

To «Darkest Hour» δεν είναι η μοναδική φετινή κινηματογραφική βιογραφία του Ουίνστον Τσόρτσιλ: Ο Μπράιαν Κοξ τον υποδύεται στο «Churchill», το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει σε αρκετές χώρες, χωρίς ωστόσο να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Darkest Hour», το οποίο θα βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2017, 143 χρόνια από τη γέννηση του Ουίνστον Τσόρτσιλ, αλλά και την κατάλληλη περίοδο για να κάνει αισθητή την παρουσία του στην προσεχή οσκαρική κούρσα.


Διαβάστε ακόμη

Darkest Hour poster 607