Φεστιβάλ / Βραβεία

Και ο Ντάριο Αρτζέντο τι πιστεύει τελικά για τη «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο;

στα 10

Ο Ιταλός μάστερ μίλησε ανοιχτά για το ανεπίσημο ριμέικ της θρυλικής του ταινίας από τον Λούκα Γκουαντανίνο.

Και ο Ντάριο Αρτζέντο τι πιστεύει τελικά για τη «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο;

«Ο Γκουαντανίνο έκανε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση. Δεν είναι η ίδια ταινία. Εγώ έκανα μια δυναμική ταινία αφηγούμενος τα τρομερά πράγματα που είχα στο μυαλό μου. Αυτός έκανε μια πιο ντελικάτη ταινία, λιγότερο τρομακτική, που δεν αντανακλά την αυθεντική ταινία. Εχει κάθε δικαίωμα να αφηγηθεί μια ιστορία που να αντανακλά τις σκέψεις του αλλά είναι διαφορετική από τη δική μου εκδοχή των γεγονότων...»

Αυτή είναι η γνώμη του Ντάριο Αρτζέντο για τη «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο, όπως αποκάλυψε η ιταλική Repubblica. Ο ίδιος ο Λούκα Γκουαντανίνο αρνήθηκε ακόμη και στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας μετά τις πρώτες προβολές της στη Βενετία να αποκαλύψει τι ακριβώς του είπε ο Ντάριο Αρτζέντο όταν είδε την ταινία: «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πολύ όμορφα πράγματα τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας όταν θελήσει και ο ίδιος».

Διαβάστε ακόμη: Τι σημαίνει η ομορφιά; Τι σας προκαλεί τρόμο; Ο Λούκα Γκουαντανίνο κι η Τίλντα Σουίντον απαντούν στο Flix

Argento Suspiria

«Είναι μια ταινία φτιαγμένη με τη χάρη του Λούκα Γκουαντανίνο, ο οποίος ξέρει να λέει ιστορίες με φινέτσα», συμπλήρωσε ο Ντάριο Αρτζέντο, δίνοντας έντονα το στίγμα του για την «ελαφρότητα» με την οποία πιστεύει ότι έχει φτιαχτεί η νέα «Suspiria» σε αντίθεση με την πιο «έντονη» (αν μη τι άλλο) δική του.

Η γνώμη του Flix βρίσκεται εδώ - χωρίς spoilers - για όποιον θέλει να ξέρει τι να περιμένει από την ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες το φθινόπωρο.

Argento

Η ομάδα του Flix βρίσκεται στη Βενετία και θα μεταφέρει συνεχώς όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Κάντε κλικ στο στο ειδικα αφιερωμένο στο Φεστιβάλ τμήμα του για να δείτε όλα τα τελευταία νέα, ανταποκρίσεις, κριτικές και τα στιγμιότυπα που ξεχωρίζουν.