Φεστιβάλ / Βραβεία

Δίκαιο! Η Δάφνη Πατακιά στις αποκαλύψεις του 2018 για τα γαλλικά βραβεία Σεζάρ

στα 10

Υποψήφια για ένα Σεζάρ, η Δάφνη Πατακιά εξαργυρώνει τη φήμη της ως το νέο ταλέντο του γαλλικού σινεμά, μετά τη συμμετοχή της στο «Djam» του Τόνι Γκάτλιφ και τις τηλεοπτικές «Βερσαλλίες».

Δίκαιο! Η Δάφνη Πατακιά στις αποκαλύψεις του 2018 για τα γαλλικά βραβεία Σεζάρ

Η Δάφνη Πατακιά είναι πλέον γνωστή, όχι μόνο στην Ελλάδα (από τις εμφανίσεις της στο «Ξύπνημα της Ανοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, στο «Interruption» του Γιώργου Ζώη και το «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα), αλλά και στη δεύτερη πατρίδα της τη Γαλλία, εκεί όπου πλέον ζει μόνιμα, εξαργυρώνοντας τη φήμη που της χάρισε το γαλλοελληνικό «Djam» του Τόνι Γκάτλιφ (παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών), αλλά και έξω από αυτήν με τη συμμετοχή της στο επιτυχημένο «Versailles» του ΒΒC.

Θυμηθείτε κι αυτό: Δείτε εδώ την Δάφνη Πατακιά να μιλάει για την αρχή μιας σπουδαίας καριέρας στην κάμερα του Flix

djam 607 Σκηνή από το «Djam» του Τόνι Γκάτλιφ

Δάφνη Πατακιά 607 Σκηνή από το «Ξύπνημα της Ανοίξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

ακρυλικό 607 Σκηνή από το «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα

Δείτε ακόμη: Οταν η Δάφνη Πατακιά χόρεψε στην παραλία των Καννών

Μετά τη συμμετοχή της στο Shooting Stars στη Berlinale του 2015, φέτος η Δάφνη Πατακιά είναι υποψήφια ανάμεσα σε 35 ακόμη νέες και νέους ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά που αποτελούν τις Αποκαλύψεις του 2018 για τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου. Από τα 13 κορίτσια και τα 13 αγόρια θα προκύψουν και αυτοί που θα βραβευθούν τελικά με το Σεζάρ «Ελπίδας για το Αύριο».

Revelations 2018

Δείτε ακόμη: H Δάφνη Πατακιά είναι η καρδιά και ο ρυθμός του «Djam» του Τόνι Γκάτλιφ