Buzz

Επόμενη στάση για τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις: η μόδα;

στα 10

Φήμες θέλουν τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις να πειραματίζεται με το ρόλο του fashion designer - κι όχι μόνο για την ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον.

Επόμενη στάση για τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις: η μόδα;

«Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα δουλεύει πια ως ηθοποιός. Είναι βαθιά ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες του και το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για μια ιδιωτική υπόθεση και ούτε αυτός ούτε οι εκπρόσωποί του θα κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο πάνω στο θέμα». Μία λιτή ανακοίνωση πριν από λίγες μέρες προανήγγειλε την απόφαση του οσκαρικού πρωταγωνιστή, κι ενός από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς μας, να παραιτείται από το επάγγελμα. «Η ζωή μου μακριά από τις ταινίες είναι μια ζωή η οποία μου επιτρέπει να εξερευνώ την περιέργειά μου με την ίδια θέρμη που το κάνω κι όταν δουλεύω. Οταν απέχω από την εργασία μου το κάνω με μια απόλυτα θετική αίσθηση. Μου έμοιαζε πάντα φυσικό ότι αυτές οι απουσίες μου θα με βοηθούσαν με τον τρόπο τους να γίνω καλύτερος στην δουλεία μου».

Διαβάστε περισσότερα: Ασχημα νέα: Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις εγκαταλείπει την ηθοποιία

Δηλώνουμε συγκρατημένη αισιοδοξία: ακόμα και παλιότερα ο Λιούις είχε απουσιάσει από την ενεργό δράση (τη δεκαετία του 90 είχε κάνει ένα αντίστοιχο διάλειμμα πιάνοντας μάλιστα δουλειά σε ιταλικό εργαστάσιο κατασκευής παπουτσιών) αλλά το σινεμά τον κέρδισε ξανά. Αν πάλι αυτή είναι η απόφασή του, υποκλινόμαστε στην ωριμότητα ενός καλλιτέχνη ο οποίος αναγνωρίζει ότι όλα έχουν ένα τέλος.

Daniel Day Lewis Paul Thomas Anderson 607

Πάντως πρόσφατες φήμες θέλουν τον διάσημο ηθοποιό Μεθόδου να έχει γοητευτεί τόσο από τον τελευταίο του ρόλο (ερμηνεύει τον Τσαρλς Τζέιμς, έναν από τους πρώτους αμερικανούς μόδιστρους υψηλής ραπτικής στη νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον «Phantom Thread») που να φλερτάρει με την ιδέα να συνεχίσει την καριέρα του ως designer.

Δείτε ακόμη: H νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις ξεκίνησε γυρίσματα

Είναι γνωστό ότι η έρευνα και η ενασχόληση του Λιούις για κάθε ρόλο κρατά χρόνια και κερδίζει την αφοσίωσή του σε βάθος. Να τον κέρδισε η υψηλή ραπτική; Μπορεί. «Ασχολείται εδώ και τρία χρόνια με την ραπτική προετοιμαζόμενος για το ρόλο» δήλωσε κοντινό του πρόσωπο σε αμερικανικό site. «Μάς εξομολογήθηκε ότι ερωτεύτηκε τη δημιουργία μέσα από το σχέδιο και θέλει να το εξερευνήσει περισσότερο...»

Διαβάστε περισσότερα: