Buzz

Ολα είναι «Chroma»: Η τέχνη του Νταν Μάμφορντ

στα 10

Οταν αγαπημένες ταινίες αποκτούν νέες, υπέροχες αφίσες υπό την ιδιοφυή εικαστική καθοδήγηση του καλλιτέχνη Νταν Μάμφορντ.

Ολα είναι «Chroma»: Η τέχνη του Νταν Μάμφορντ

«Ολα προήλθαν από την αγάπη μου για τα comics και τα graphic novels και τις προσπάθειές μου να μιμηθώ αυτό το ύφος όταν ήμουν μικρός. Επιπλέον, περίπου πριν 12 χρόνια πειραματίστηκα με τις τεχνικές τυπώματος και αυτό επηρέασε τον τρόπο που χρωματίζω και χρησιμοποιώ τις σκιές. Η δουλειά μου είναι ένας συνδυασμός κλασικού σχεδιασμού και σύγχρονων τεχνικών τυπώματος, απλά όλα γίνονται ψηφιακά. Νομίζω πως ο τρόπος που δημιουργώ είναι αρκετά διαφορετικός από αυτόν των συναδέλφων μου και αυτό προσδίδει στη δουλειά μου αυτό το ιδιαίτερο ύφος.»

Αυτός είναι ο τρόπος που ο Νταν Μάμφορντ περιγράφει τη δουλειά του και μια γρήγορη ματιά στο έργο του μπορεί εύκολα να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό «ιδιαίτερο ύφος». Οι δημιουργίες του Λονδρέζου καλλιτέχνη βασίζονται στο χρώμα, στις έντονες υφές και στα παιχνιδίσματα με το βάθος πεδίου, ισορροπώντας ανάμεσα στο ρετρό και στο μοντέρνο και διατηρώντας πάντα μια μοναδική δική τους ταυτότητα, στοιχείο που τις μετατρέπει αυτόματα σε εικαστικούς πίνακες όπου κανένας καλλιτεχνικός κανόνας δε φαντάζει από πριν δεδομένος.

Διαβάστε ακόμη: Αποχαιρετίστε το 2017 με καρτ ποστάλ από τους αγαπημένους σας κινηματογραφικούς προορισμούς

Dan Mumford  - Planet of the Apes 607 O Πλανήτης των Πιθήκων (Planet of the Apes)

Ο ίδιος έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με τους μεγαλύτερους εκδότες εναλλακτικών αρτιστίκ αφισών (ανάμεσά τους φυσικά και η Mondo), είναι όμως η Gallery 1988 του Λος Αντζελες που του έδωσε πρόσφατα τη δυνατότητα να εκθέσει το έργο του, αντλώντας τόσο από το σινεμά όσο και από τα σαββατιάτικα πρωινά καρτούν της νιότης του.

«Αυτή η έκθεση αφορά κυρίως κλασικά φιλμ που με ενέπνευσαν όταν ήμουν νεότερος. Πράγματα που με γέμισαν θαυμασμό για την οπτική τους ή που απλά κατέλαβαν μια ξεχωριστή θέση στη μνήμη μου. Οταν είναι να δημιουργήσω κάτι, πάντα παρακολουθώ ξανά την αρχική πηγή της έμπνευσης και προσπαθώ να ξεχωρίσω τι είναι το πιο σημαντικό για τον θεατή, ποια μέθοδο ταύτισης μπορώ να χρησιμοποιήσω και ποιους χαρακτήρες. Με αυτόν τον τρόπο εμβαθύνω, δεν είναι πάντα η εικόνα το πιο σημαντικό στοιχείο».

Διαβάστε ακόμη: Αφίσες - έργα τέχνης, κατευθείαν από την New York Comic Con!

Dan Mumford - Close Encountrs of the Third Kind 607 Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου (Close Encounters of the Third Kind)

Η έκθεση, με γενικό τίτλο «Chroma», λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Λος Αντζελες και περιλαμβάνει έργα που τιμούν το «Jurassic Park», τον «Ψαλιδοχέρη», τις «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» αλλά και, γιατί όχι, το «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» και τα… «Χελωνονιτζάκια». Απολαύστε στη συνέχεια το αποτέλεσμα της εικαστικής δημιουργίας του Νταν Μάμφορντ και ταξιδέψτε μαζί του στην ιστορία της pop κουλτούρας. Προσοχή! Υπάρχει κίνδυνος εκούσιας άρνησης επιστροφής από αυτόν τον υπέροχο χρωματιστό κόσμο.

Dan Mumford - Die Hard 607 Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (Die Hard)

Dan Mumford - Dracula 607 Dracula

Dan Mumford - Dune 607 Dune

Dan Mumford - Edward Scissorhands 607 Ο Ψαλιδοχέρης (Edward Scissorhands)

Dan Mumford - Flash Gordon 607 Flash Gordon

Dan Mumford - Frankenstein 607 Frankenstein

Dan Mumford - Godzilla 607 Godzilla

Dan Mumford - Gremlins 607 Gremlins

Dan Mumford - Hellraiser 607 Hellraiser

Dan Mumford - Jurassic Park 607 Jurassic Park

Dan Mumford - Kill Bill 607 Kill Bill

Dan Mumford - Labyrinth 607 Labyrinth

Dan Mumford - Neverending Story 607 Ιστορία Δίχως Τέλος (Neverending Story)

Dan Mumford - Stargate 607 Stargate

Dan Mumford - Starship Troopers 607 Στρατιώτες του Διαστήματος (Starship Troopers)

Dan Mumford - Teenage Mutant Ninja Turtles 607 Τα Χελωνονιντζάκια (Teenage Mutant Ninja Turtles)

Dan Mumford - The Lost Boys 607 The Lost Boys

Dan Mumford - The Princess Bride 607 The Princess Bride

Dan Mumford - Twelve Monkeys 607 Οι Δώδεκα Πίθηκοι (Twelve Monkeys)

Dan Mumford -  Warriors 607 Warriors

Περισσότερη Poster Art