Industry

Οι Ματ Ντέιμον & Μπεν Αφλεκ ακολουθούν την «inclusion rider» παρότρυνση της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

στα 10

Οχι απλώς συμπεριλαμβάνουν τον όρο στα συμβόλαιά τους, αλλά και στα μελλοντικά πρότζεκτ της εταιρίας παραγωγής τους.

Οι Ματ Ντέιμον & Μπεν Αφλεκ ακολουθούν την «inclusion rider» παρότρυνση της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ έκανε αίσθηση στην 90ή τελετή απονομής των Οσκαρ για πολλούς λόγους: με τον οσκαρικό ευχαριστήριο λόγο της, όχι απλώς τίμησε τις γυναίκες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, σηκώνοντάς τες όρθιες μέσα στην αίθουσα, αλλά ανέφερε και κάτι αληθινά ουσιαστικό: τις λέξεις «inclusion rider».

Ο πρώτος που ακολούθησε την παρότρυνση της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και έβαλε το inclusion rider στα συμβόλαια των πρότζεκτ που διαχειρίζεται η εταιρία παραγωγής του Outlier Society, ήταν ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν («Black Panther», «Creed»).

Διαβάστε περισσότερα: Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν κάνει τα λόγια της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ να πιάσουν τόπο

Το «inclusion rider» είναι ένα νομικός όρος που, όταν μπαίνει στα συμβόλαια των αμερικανικών κινηματογραφικών παραγωγών, επιβάλλει την απασχόληση εργαζομένων (τόσο μπροστά, όσο και πίσω από τις κάμερες) που εκπροσωπούν μειονότητες (σε σχέση με το φύλο, τη φυλή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία). Αυτό μπορεί μόνο κάποιος με εξουσία (ένας σκηνοθέτης, ένας σταρ) να το επιβάλλει στους παραγωγούς και συμβαίνει προς το παρόν κατ' εξαίρεση και σε πολύ μικρό ποσοστό, ως δείγμα πρόθυμης συνεργασίας.

Δείτε εδώ ολόκληρο τον ευχαριστήριο λόγο της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ:


Σήμερα, δυο ακόμα σταρ, οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Αφλεκ, ανακοινώνουν ότι το «inclusion rider» θα είναι πλέον όρος στα συμβόλαια τους: τόσο τα προσωπικά, αλλά και των πρότζεκτ της Pearl Street Films, της εταιρίας παραγωγής τους.

Την ανακοίνωση την έκανε στο twitter η συμπαραγωγός και συναίτερός τους Φάνσεν Κοξ Ντιτζιοβάνι:

«Εκ μέρους της Pearl Street Films, οι Ματ Ντέιμον, Μπεν Αφλεκ, Τζένιφερ Τοντ, Ντρου Βίντον κι εγώ έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι υιοθετούμε το #InclusionRider σε όλα τα μελλοντικά μας συμβόλαια».

Κάτι αρχίζει και κινείται...

Διαβάστε ακόμα: