Buzz

Ο Ματ Ντέιμον κι ο Μπεν Αφλεκ ξανά μαζί στην οθόνη -και το σενάριο του «The Last Duel»

στα 10

O Ρίντλεϊ Σκοτ θα σκηνοθετήσει μια ιστορία βασισμένη στην τελευταία νόμιμη μονομαχία που έγινε στη Γαλλία τον 14ο αιώνα.

Ο Ματ Ντέιμον κι ο Μπεν Αφλεκ ξανά μαζί στην οθόνη -και το σενάριο του «The Last Duel»

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Ερικ Γιάγκερ το «The Last Duel» αφηγείται την αληθινή ιστορία της μονομαχίας δύο ιπποτών, του Ζαν ντε Καρούζ και του Ζακ ΛεΓκρί που από παιδικοί φίλοι έγιναν θανάσιμοι εχθροί, όταν η γυναίκα του πρώτου κατηγόρησε τον δεύτερο ότι την βίασε όσο ο συζυγός της πολεμούσε μακριά από το σπίτι.

Ο Ζαν ντε Καρούζ ζήτησε από τον βασιλιά Κάρολο τον 6ο, να λύσουν τις διαφορές τους με μια μονομαχία που θα αποδείκνυε την ενοχή ή την αθωότητα του Ζακ ΛεΓκρί και ο βασιλιάς έκανε το αίτημά του δεκτό. Η μονομαχία τους που θα παρακολουθούσε ο ίδιος ο βασιλιάς όσο και πλήθος κόσμου, ήταν η τελευταία μονομαχία που έγινε στην Γαλλία ως μέσο επίλυσης μιας δικαστικής διαφοράς.

Δείτε ακόμη: «Harriet»: Η Σίνθια Ερίβο είναι έτοιμη για το Οσκαρ της

the last duel 607

Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Αφλεκ δούλεψαν το σενάριο (το πρώτο που γράφουν μαζί από την εποχή του «Good Will Hunting») μαζί με τη Νικόλ Χολοφσένερ και οι δυό τους θα πρωταγωνιστήσουν στους ρόλους των δύο ιπποτών στην ταινία που ετοιμαζεται να σκηνοθετήσει ο Ρίντλεϊ Σκοτ.

Δείτε ακόμη: «A Beautiful Day in the Neighborhood»: Αυτή τη φορά, ο Τομ Χανκς ενδέχεται να μας λιγώσει από καλοσύνη