Buzz

What is going on in America? Ο καλλιτεχνικός κόσμος αντιδρά στο λουτρό αίματος στο Ντάλας

στα 10

Στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών γράφεται αυτή τη στιγμή η πιο πρόσφατη πράξη του πολέμου που έχουν πυροδοτήσει τα συνεχιζόμενα φονικά περιστατικά της αστυνομικής βίας κατά της μαύρης κοινότητας.

What is going on in America? Ο καλλιτεχνικός κόσμος αντιδρά στο λουτρό αίματος στο Ντάλας

Μια διαδήλωση με το σύνθημα #BlackLivesMatter, με τραγική αφορμή την πρόσφατη δολοφονία δύο Αφροαμερικανών στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, έχει οδηγήσει - μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές - στο θάνατο έξι αστυνομικών, στον τραυματισμό άλλων τόσων και σε ένα χάος που απλώνεται στην πόλη του Ντάλας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος όλου του πλανήτη.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Stop the Hate: 49 διάσημοι αφηγούνται τις ιστορίες των 49 θυμάτων του Ορλάντο

Dallas Shooting

Σε μια Αμερική που συνεχίζει να μετράει θύματα από κάθε πιθανή πλευρά, έναν υποψήφιο Πρόεδρο που εκμεταλλεύεται κάθε έκρηξη βίας για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του υπέρ της οπλοκατοχής και δυνατές φωνές από το χώρο της τέχνης και της διανόησης που όμως δεν αρκούν, ο πόλεμος μοιάζει να βρίσκεται ακόμη στην αρχή του...

Click the link in my bio to go to Beyonce.com. Turn our anger into action.

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on


Μπορεί η Beyonce να σταμάτησε για λίγο το κονσέρτο της στην Γλασκώβη την Πέμπτη το βράδυ για να παρουσιάσει σε ένα video wall όλα τα θύματα της μαύρης κοινότητας από τη φονική βία των αστυνομικών δυνάμεων τα τελευταία χρόνια και να ζητήσει δράση και όχι εκδίκηση, η Παρασκευή όμως ξημέρωσε στην Αμερική με ακόμη περισσότερα θύματα. Και την καλλιτεχνική κοινότητα να απαιτεί ειρήνη.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: