Γιατί έπρεπε! Το Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει το Φεβρουάριο στο Gagarin 205!

BUZZ 21 DEC 2016  /  Μανώλης Κρανάκης

Το αγαπημένο φεστιβάλ του Νίκου Τριανταφυλλίδη επιστρέφει για 12η χρονιά στις 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου 2017.

Δεν χρειάζεται κανείς να πει τίποτα περισσότερο απ' όσα αναφέρει η ενθουσιώδης ανακοίνωση του Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου, το οποίο μετά από απουσία τριών χρόνων και με τον Νίκο Τριανταφυλλίδη πάντα αναμεσά μας αλλά όχι πια εδώ, επιστρέφει στο Gagarin 205 το Φεβρουάριου με επίτιμους προσκεκλημένους τη Βάνα Μπάρμπα, τον Χρήστο Κάλοου και τη Μαντώ.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ολοι οι ήρωες του 11ου Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου

Ο Ροζ Γάτος

Κι εκεί που νόμιζαν ότι νίκησαν… κι εκεί που νόμιζαν ότι το ξεφορτώθηκαν, επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ.

Όχι φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι δεν πεθαίνει έτσι εύκολα το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου. Δεν γονατίζει έτσι απλά μπροστά στα χτυπήματα και στην χλεύη των ανθυποκουλτουριάρηδων της μπαγιάτικης κριτικής, του ανύπαρκτου καθωσπρεπισμού και των καλογυαλισμένων μούσκουλων της ψευτοδιανόησης και των πως-πρέπει-να-είναι-η-τέχνη.

Σηκώνεται, ξεσκονίζει τους γιακάδες του, ισιώνει το μαλλί του και συνεχίζει την πορεία του. Γιατί το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου δεν γεννήθηκε για αυτούς τους ανθρώπους. Γεννήθηκε και συνεχίζει να ζει για τους λάτρεις του περιθωρίου, της ατάκας, του φτηνού αλλά πολύτιμου , της γαλαρίας, του απενεχοποιημένου έρωτα με τον κινηματογράφο. Γεννήθηκε και συνεχίζει να ζει γιατί σιγά μην τους κάνει το χατίρι. Ναι, είμαστε «το παχύ έντερο του ελληνικού κινηματογράφου». Παράσημο και καραμούζα μας.

Φέτος λοιπόν, το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει για ΔΩΔΕΚΑΤΗ φορά και υπόσχεται μια διοργάνωση πανηγυρική και αποθεωτική. Μαζί μας, θα γιορτάσουν ως τιμώμενα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης ο Χρήστος Κάλοου, αιώνιος γόης, ακούραστο αηδόνι και παντοτινός εραστής και η Βάνα Μπάρμπα, ένα διαρκές και ηφαιστειακό σύμβολο πόθου και γυμνασιακής καψούρας.

Στην γιορτή αυτή για το αληθινό και απενοχοποιημένο πρόσωπο του ελληνικού κινηματογράφου θα μας συνοδέψει και η Μαντώ, γιατί κάθε τέτοια γιορτή θέλει και την μουσική της έκφραση, την μορφή εκείνη που θα ανάψει το διονυσιακό της φιτίλι.

Όλα τα υπόλοιπα, οι σκηνές, οι ατάκες, οι κραυγές, οι χυμένες μπύρες, τα γέλια, τα αποθεωτικά κρεσέντο θα τα ζήσουμε μαζί, στο Gagarin 205. Στο 12ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου.

Τον Νου Σας. Ερχόμαστε.

Για τον Νίκο.


Δείτε ακόμη το Νίκο Τριανταφυλλίδη να μιλάει στην κάμερα του Flix για το Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου το 2012: Νίκος Τριανταφυλλίδης: «Οσο ενοχλούμε, κάτι καλό κάνουμε!»

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.