Buzz

Crowdfunding: «Un Condor» του Γιάννη Κολόζη

στα 10

To ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη «Un Condor», η ιστορία ενός εξόριστου Χιλιανού που επιστρέφει στη χώρα του μετά από περίπου σαράντα χρόνια, ζητά τη βοήθειά σας για την ολοκλήρωσή του.

Flix Team
Crowdfunding: «Un Condor» του Γιάννη Κολόζη

Ο Σέρτζιο έφυγε από τη Χιλή το Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες μετά την πτώση του Αλιέντε από τον Πινοσέτ. Ηταν 17 ετών. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που έφυγε. Το «Un Condor» του Γιάννη Κολόζη καταγράφει αυτήν την «επιστροφή», το χρονικό σημείο όπου το παρελθόν με το παρόν ενώνονται και ένας κόσμος που διαρκώς αλλάζει διατηρεί μέσα του κάτι από τη μνήμη των παιδικών σου χρόνων...

Οπως περιγράφει ο ίδιος ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ: «Γνώρισα τον Σέρτζιο στο Σέφιλντ, το 2005, σε μια προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τον Σαλβαντόρ Αλιέντε. Από τότε, η ιδέα του να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του μου κόλλησε στο μυαλό. Ξεκινήσαμε το πρότζεκτ σαν μια σπουδαστική ταινία, κάνοντας γυρίσματα και αφήνοντάς τον να αφηγηθεί τη ζωή του. Η αισιοδοξία και η θετική του ενέργεια με εξέπληξαν. Το 2011, όταν αποφάσισε να κάνει το πρώτο ταξίδι πίσω στη Χιλή, μετά από 38 χρόνια, έπρεπε να πάω μαζί του.»

Un Condor 607

Τρία χρόνια μετά το «Un Condor» είναι έτοιμο, αλλά του λείπουν ακόμη μερικά κομμάτια για να μπορέσει να κυκλοφορήσει ελεύθερο και να αφηγηθεί την ιστορία του Σέρτζιο. Ο Γιάννη Κολόζης έχει δημιουργήσει μια σελίδα crowdfunding στο Indie GoGo και προσκαλεί όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει

Δείτε εδώ ένα βίντεο για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ:


Διαβάστε περισσότερα για το ντοκιμαντέρ και για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συνεισφέρετε στην ολοκλήρωση του «Un Condor».

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Un Condor