Buzz

Crowdfunding: «Selfie - When you Cross the Line» του Πάνου Καραχρήστου

στα 10

Μια μικρού μήκους ταινία εμπνέεται από την κουλτούρα των selfies και ζητά τη βοήθειά σας για να ολοκληρωθεί.

Flix Team
Crowdfunding: «Selfie - When you Cross the Line» του Πάνου Καραχρήστου

«Η νέα μας ταινία μικρού μήκους, αφορά μια περίοδο στη ζωή ενός μοναχικού άντρα και της εμμονής του στις φωτογραφίες “selfie”. Όμως ας μιλήσουμε πρώτα για την κοινωνία μας. Οι φωτογραφίες τύπου σέλφι, είναι αυτή τη στιγμή ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Μπορεί να παρακολουθήσει κανείς τις εκφάνσεις αυτού του φαινομένου παντού, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση, στις ειδήσεις και στις εφημερίδες. Οι περισσότεροι αναφέρουν πότε μια διασημότητα τράβηξε μια τέτοια φωτογραφία, ενώ κάποιοι άλλοι πολλές φορές προσπαθούν να τις μιμηθούν. Όλη αυτή η προσοχή του κοινού όμως, σχετικά με κάτι το οποίο κάνει κάποιος στις προσωπικές του στιγμές και όλος αυτός ο παγκόσμιος ενθουσιασμός μας οδήγησε στο να αποφασίσουμε να κάνουμε μια ταινία σχετικά με αυτό το θέμα. Σχεδόν όλοι μας βγάζουμε μια σέλφι σήμερα, όπου και αν πάμε. Είναι απλά μια υπερεκτιμημένη δράση της σύγχρονης κοινωνίας. Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος υπερβάλει και αρχίζει να γίνεται εμμονικός με αυτές τις φωτογραφίες;»

H ομάδα πίσω από το «Selfie - When you Cross the Line», με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Πάνο Καραχρήστου εμπνέεται από την κουλτούρα των selfies που έχει κατακλύσει τον πλανήτη και χτίζει μια σημερινή υπαρξιακή ιστορία για τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου στην εποχή των social media.

Selfie Poster 607

«Ο χαρακτήρας της ταινίας μας, οδηγημένος από την απελπισία της μοναξιάς, προσπαθεί να αλλάξει, να γίνει πιο κοινωνικός. Για να το επιτύχει αυτό, δημιουργεί λογαριασμούς σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μια ατάκα πάνω σε αστεία και σαρκαστική διάθεση, από τον έναν και μοναδικό του φίλο, τον οδηγεί στην απόλυτη εμμονή. «Βγάλε και καμιά σέλφι. Όλοι το κάνουν». H ανταπόκριση του κοινού που αυξάνεται ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας ή παραφροσύνης των συνθηκών φωτογράφισης, κάνουν τον χαρακτήρα μας ασταμάτητο. Τι συμβαίνει όταν ξεπερνάς τα όρια σε κάτι τόσο απλό και καθημερινό;»

Για να πραγματοποιηθεί το «Selfie-When you Cross the Line», ο Πάνος Καραχρήστος και η ομάδα του («Black X Films»), έχουν οργανώσει μια καμπάνια crowdfunding στο indiegogo, αναζητώντας πόρους για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την παραγωγή της ταινίας.

Η καμπάνια λήγει στις 15 Απριλίου, οπότε έχετε χρόνο να βοηθήσετε στην πραγματοποίηση της ταινίας.


Διαβάστε ακόμη: