Buzz

Και τώρα, (μην) ετοιμαστείτε για «Stranger Than Paradise» σε 3D!

στα 10

Χθες, η Criterion ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «Πέρα από τον Παράδεισο» του Τζιμ Τζάρμους σε 3D! Ναι, χθες, Πρωταπριλιά...

Και τώρα, (μην) ετοιμαστείτε για «Stranger Than Paradise» σε 3D!

Η Criterion Collection δεν έχει μόνο την πιο ζηλευτή συλλογή του κόσμου και ατελείωτο μεράκι για το σινεμά, έχει και τα καλύτερα χωρατά! Ετσι, χθες, Πρωταπριλιά, ανακοίνωσε το μεγάλο της καινούριο project, να κυκλοφορήσει το «Stranger Than Paradise», την ταινία που το 1984 έκανε τον Τζιμ Τζάρμους... Τζιμ Τζάρμους, «όπως ανέκαθεν προοριζόταν να προβληθεί», δηλαδή σε 3D. Και δεν αρκέστηκε στην ανακοίνωση, αλλά έφτιαξε και τρέιλερ. Διαβάστε παρακάτω το Πρωταπριλιάτικο δελτίο της Criterion και δείτε το τρέιλερ. Οχι, δεν χρειάζεται στ' αλήθεια να βάλετε τα 3D γυαλιά σας...

Διαβάστε ακόμη: «Δυο τρία πράγματα για τον Γιασουτζίρο Οζου» από τον Τζίμ Τζάρμους

«Η Criterion Collection έχει τη χαρά ν' ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει μια από τις εμβληματικές ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, την επική οδή σε οτιδήποτε "Πέρα από τον Παράδεισο" από το ίνδαλμα Τζιμ Τζάρμους, στη φόρμα για την οποία την προόριζε εξαρχής ο δημιουργός της.

Οσο δουλεύαμε για την επερχόμενη κυκλοφορία του "Νεκρού" στην Criterion, ο Τζάρμους αποκάλυψε ότι είχε αρχικά συλλάβει το ντεμπούτο του ως μια τρισδιάστατη εμπειρία. "Οταν γυρίζαμε την ταινία", είπε, "δοκιμάσαμε να κολλήσουμε μεταξύ τους με σελοτέιπ δύο κάμερες Bolex, αλλά δεν μπορέσαμε να συνδυάσουμε τις δυο εικόνες σωστά ώστε να γίνουν 3D... μέχρι σήμερα!".

stranger than paradise 607

Ο Τζον Μαλβέινι της Criterion δηλώνει ότι αυτό θα είναι ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της εταιρίας: "Εδώ στην Criterion, επιδιώκουμε πάντα να παρουσιάζουμε την κάθε ταινία όπως θα ήθελε ο δημιουργός της να τη δει το κοινό, πλήρως επεξεργασμένη, στη σωστή αναλογία και τα λοιπά, αλλά αυτή εδώ η περίπτωση δεν αφορά λίγη βρωμιά και μερικές γρατζουνιές ή μια εναλλακτική λήψη εδώ κι εκεί. Αυτή εδώ είναι μια ευκαιρία να κάνουμε το όνειρο του σκηνοθέτη πραγματικότητα".

Διαβάστε ακόμη: Μιλώντας για ποίηση με τον Τζιμ Τζάρμους

Οταν βγήκε στις αίθουσες, το 1984, το "Stranger Than Paradise" αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για την ανεξάρτητη κινηματογραφική εμπειρία, αλλά λίγοι γνώριζαν ότι είχαν δει μόνο τη μισή ταινία. Οι λήψεις της δεύτερης κάμερας, που για χρόνια θεωρούνταν χαμένες, ανακαλύφθηκαν στο υπόγειο του Τζάρμους σε άψογη κατάσταση. Αφότου τις σκανάραμε σε 4Κ, τις συνθέσαμε με το υπερσύγχρονο λογισμικό 3D-Lineator® MARK IV™ ώστε να δημιουργήσουμε την έξτρα-ρεαλιστική αίσθηση που ήλπιζε ν' αποτυπώσει ο Τζάρμους. Μπορείς πραγματικά να μυρίσεις τα πεζοδρόμια του Ιστ Βιλατζ και τις ακτές της Λίμνης Ιρι! Αναζητήστε το "STP3D" σε επιλεγμένες αίθουσες φέτος.»

Κι εδώ δείτε το τρέιλερ του «STP3D» που η Criterion Collection μπήκε στον κόπο να ετοιμάσει: με γυαλιά ή χωρίς, δεν έχει σημασία!