Industry

O Κριστιάν Μουντζίου στα MFI Script 2 Film Workshops στην Νίσυρο

στα 10

Ο σπουδαίος Ρουμανος σκηνοθέτης θα είναι επίσημος καλεσμένος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου στα φετινά σεναριακά του εργαστήρια, από τις 23 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου.

Flix Team
O Κριστιάν Μουντζίου στα MFI  Script 2 Film Workshops στην Νίσυρο

Συμπληρώνοντας 17 χρόνια δραστηριότητας το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops.. Έχοντας λάβει αιτήσεις από 130 περίπου σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς απ’ όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, επέλεξε 55 κινηματογραφιστές από 18 χώρες με 28 σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, για να συμμετέχουν στα εργαστήριά του, ενώ συγχρόνως διατηρεί και ενισχύει το εκπαιδευτικό προσωπικό του με κορυφαίους καθηγητές, ειδικούς και στελέχη της οπτικοακουστικής αγοράς από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Συνεχίζοντας τον θεσμό των masterclasses που εγκαινίασε πέρσι με την παρουσία στη Νίσυρο του πολυβραβευμένου Πολωνού σκηνοθέτη Γέρζι Σκολιμόφσκι, το ΜΙΚ θα φιλοξενήσει και φέτος έναν σημαντικό καλεσμένο. Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα για το «4 Μήνες 3 Εβδομάδες, 2 Μέρες» και το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στις Κάννες για το «Πίσω από τους Λόφους» Κρίστιαν Μουντζίου, θα μιλήσει αναλυτικά για την προσωπική του κινηματογραφική περιπέτεια. Θα προηγηθεί προβολή των ταινιών του: «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες» και «Πίσω από τους λόφους» (2 και 3/7) ως αφορμή για συζήτηση και περαιτέρω εμβάθυνση στα καίρια ζητήματα της συγγραφής, ανάπτυξης και προετοιμασίας της παραγωγής.

Το MFI Script 2 Film Workshops 2014 περιλαμβάνει: τον πρώτο κύκλο εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθεί στη Νίσυρο (23/6-7/7), μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Σεπτέμβριο, έναν δεύτερο κύκλο στο Πυθαγόρειο Σάμου (12-19/10) και μια τελευταία περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Δεκέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την σελίδα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμη:

O Κριστιάν Μουντζίου μιλάει στην κάμερα του Flix για τον διάβολο μέσα μας!