Buzz

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα προσπαθεί ακόμη να φέρει το «Megalopolis» στην οθόνη

στα 10

Ενα κινηματογραφικό όνειρο 20 και πλέον ετών προσπαθεί ακόμη να γίνει πραγματικότητα.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα προσπαθεί ακόμη να φέρει το «Megalopolis» στην οθόνη

Ισως «φταίει» το «Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε που κάποτε θεωρήθηκε υπερβολικά ακριβό και μη βιώσιμο από τα παραδοσιακά στούντιο μα που τώρα έρχεται με την φόρα της ταινίας της χρονιάς ή ότι μερικά όνειρα είναι πολύ μεγάλα για να τα αφήσεις να πεθάνουν, αλλά όποια κι αν είναι η αιτία, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δοκιμάζει για μια ακόμη φορά να κάνει πραγματικότητα το «Megalopolis».

Δείτε ακόμη; Κάτι ανεπανάληπτο έχει προγραμματιστεί για τις προβολές του «Irishman» στη Νέα Υόρκη

Ο Κόπολα είχε γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 το σενάριο για αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας, το οποίο παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή, όμως το φιλμ πάντα έμπαινε σε αναμονή για χάρη κάποιας άλλης ταινίας. Οταν πια ετοιμαζόταν να ξεκινήσει γυρίσματα στη Νέα Υόρκη, η παραγωγή σταμάτησε με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

francis ford coppola 607

Νωρίτερα μέσα στο 2019 ο Κόπολα [είχε προσεγγίσει τους Τζουντ Λο και Σάια ΛαΜπεφ για πρωταγωνιστές στην καινούρια απόπειρα να γυρίσει την ταινία του] κι ήλπιζε να ξεκινήσει γυρίσματα πριν το τέλος του χρόνου. Κάτι τέτοιο μοιάζει μάλλον δύσκολο να γίνει πραγματικότητα, αλλά σε ένα ακόμη βήμα προς μια θετική κατεύθυνση, ο Κόπολα ανέθεσε την εκπροσώπηση του και του φιλμ στους ατζέντηδες της CAA -ένα από τα ισχυρά πρακτορεία του Χόλιγουντ- προκειμένου να διαπραγματευτούν το project με τα στούντιο.

jude law shia laboeuf 607

Στην μετά «Irishman» εποχή και με τα κινηματογραφικά στούντιο να έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο το Netflix αλλά και μια σειρά από άλλες πλατφόρμες που δηλώνουν έτοιμες να μπουν στην παραγωγή για το σινεμά, ίσως τώρα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για ένα «απαγορευτικά ακριβό» σχέδιο, όπως το «Megalopolis» να βγει από τον πάγο και να γίνει γιατί όχι, ο επόμενος δυνατός oscar contender σε ένα δυο χρόνια από σήμερα.

Δείτε ακόμη: Ο Παρκ Τσαν-γουκ διασκευάζει Κώστα Γαβρά