Φεστιβάλ / Βραβεία

Comic-Con: αυτό είναι το φεστιβάλ που ζηλεύουμε!

στα 10

Στον Σαν Ντιέγκο χτυπά η καρδιά των ταινιών (και τηλεοπτικών σειρών) φαντασίας, των υπεηρώων και των φανατικών των comic books. Διαβάστε highlights του τι συνέβη αυτές τις μέρες και ποιοι ήταν εκεί...

Comic-Con: αυτό είναι το φεστιβάλ που ζηλεύουμε!

Το φεστιβάλ Comic-Con του Σαν Ντιέγκο μπορεί να ξεκίνησε σαν ένα event των geeks φανατικών των comics, αλλά έχει εξελιχτεί σε επίκεντρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Κι αυτό αποτελεί νίκη των geeks!

Ολοι έρχονται να παρουσιάσουν πρώτο υλικό από αμοντάριστες ταινίες, πρώτα trailer που δεν έχουν κυκλοφορήσει πουθενά, μεγάλοι σταρς πλαισιώνουν τα πάνελς και δέχονται ερωτήσεις του κοινού. Αυτά είναι δώρα που σε κανένα άλλο σοβαρό ή σοβαροφανές φεστιβάλ δε θα μπορούσαν οι θεατές ούτε να ονειρευτούν.

Διαβάστε και δείτε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στο φετινό Comic-Con που διεξήχθη από τις 17 έως τις 21 Ιουλίου στο Σαν Ντιέγκο:

X Men: Days of Future Past του Μπράιαν Σίνγκερ

1Φωτογραφία του πάνελ των X Men που πόσταρε ο ίδιος ο Μπράιαν Σίνγκερ στο twitter του

Ο Χιου Τζάκμαν φόρεσε το «Wolverine» κουστούμι του και τριγυρνούσε επί ώρες μέσα στον κόσμο χωρίς να τον πάρει κανείς είδηση. Δεν είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς εφόσον οι περισσότεροι θεατές είναι ντυμένοι σαν τους αγαπημένους τους ήρωες. Το αστείο αποκάλυψε ο ίδιος στο πάνελ του «X Men: Days of Future Past» όπου, σε μία κίνηση αιφνιδιασμού/έκπληξης/δώρου, εμφανίστηκαν όλοι οι ηθοποιοί του σίκουελ (Μπράιαν Σίνγκερ, Πάτρικ Στίουαρτ, Ιαν ΜακΚέλεν, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Τζέιμς ΜακΑβόι) στην πιο all star cast παρουσίαση του φετινού Comic-Con.

2

2

Δείτε εδώ ολόκληρο το πάνελ του «X-Men: Days of Future Past»:



The Amazing Spider-Man 2 του Μαρκ Γουεμπ

spiderman

O Aντριου Γκάρφιλντ παρουσιάστηκε με το κοστούμι του Spider-Man για να παρουσιάσει μαζί με τον Μαρκ Γουέμπ αποκλειστικό υλικό από το «The Amazing Spider-Man 2», που μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του. Μαζί σύστησαν και τον Elektro - Τζέιμι Φοξ στο αδηφάγο κοινό σε ένα πρώτο teaser, ενώ ο Γκάρφιλντ, αφού ευχήθηκε μια μέρα να δει τον Spider-Man μαζί με τους «Αvengers», σχολίασε εκ νέου τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν λίγο καιρό αναφέροντας πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ο Spider-Man να ήταν γκέι και η MJ αγόρι, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ακτιβιστική του δράση υπέρ των ίσων δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας: «Ο Spider-Man συμβολίζει τους πάντες. Λευκούς, μαύρους, Ασιάτες, γκέι, στρέιτ. Για μένα δεν είναι ένα κοινωνικό θέμα. Η αγάπη ανάμεσα σε ενήλικους που συναινούν είναι αγάπη. Ο Spider-Man φοαρέι μια μάσκα και θα μπορούσε από κάτω να βρίσκεται οποιοσδήποτε. Είναι ένας ήρωας. Και αντιπροσωπεύει τους αδύναμους, αυτούς που χρειάζονται προστασία.»

Δείτε εδώ όλο το πάνελ του «The Amazing Spider-Man 2»:



Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν

2 Σάντρα Μπούλοκ, Αλφόνσο Κουαρόν

Gravity: Οταν είσαι ο Αλφόνσο Κουαρόν η ταινία σου μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα στο Comic-Con και να ανοίγει το 70o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Και αν όλα όσα μεταφέρθησαν από το Σαν Ντιέγκο είναι αλήθεια, η μια και μοναδική σκηνή που προβλήθηκε στο Comic-Con (παρουσία του Κουαρόν και της Σάντρα Μπούλοκ - όχι όμως και του Τζορτζ ΚλούνεΪ) ήταν κάτι που δεν έχει ξαναδεί κανείς. Ο Κουαρόν δήλωσε πως το «Gravity» είναι μια πολύ δυνατή, συναισθηματική εμπειρία, κάτι σαν ο θεατής να επιπλέει στο διάστημα και συμπλήρωσε πως δεν είναι απόλυτα ικανοποίημένος από το τρέιλερ του «Gravity» αφού δεν μπορεί να μεταφέρει την αληθινή ιστορία της ταινίας και επίσης πως είναι ψέμα πως οι εκρήξεις του τρέιλερ ακούγονται όταν είσαι «lost in space». Πιο σίγουρος από το τρέιλερ της ταινίας του ήταν όταν δήλωσε πως το «Duel» είναι με διαφορά η καλύτερη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.


The Hunger Games: Catching Fire του Φράνσις Λόρενς

2

H Τζένιφερ Λόρενς, ο Τζος Χάτσερσον, ο Λιαμ Χέμσγουορθ και ο Λένι Κράβιτζ μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο πάνελ του «The Hunger Games: Catching Fire», όπου ανάμεσα σε διάφορα που είπαν οι πρωταγωνιστές για τις ερωτικές σκηνές (!) και τις σκηνές δράσης της ταινίας, παρουσίασαν ένα νέο τρέιλερ για το «Catching Fire» και αυτό ήταν αρκετό για να προσθέσουν hype σε μια ταινία που πλέον δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να γίνει επιτυχία από το να βγει στις αίθουσες.


Warner Bros

H Warner κατέβηκε στο Comic-Con με σούπερ ομάδα το «300: Rise of an Empire», το «Seventh Son», το «Godzilla», το «Gravity», το «The Lego Movie» και το «Edge of Tomorrow». Και αυτά ήταν τα πιο ενδιαφέροντα από όσα παρουσιάστηκαν:

  • Το «300: Rise of an Empire» έχει πλέον εξαντληθεί από υλικά, αφού έχουμε δει σχεδόν τα πάντα, αναμένοντας απλά την έξοδο του το Μάρτιο του 2014. Ο σκηνοθέτης Νόαμ Μούρο δήλωσε αυτό: «Αν πάρεις τους "300" και κάνεις ζούμ άουτ, τότε ξέρεις ακριβώς τι είναι η ταινία. Σου δίνει μια τελείως καινούρια διάσταση του τι συνέβη ιστορικά». Και ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε...

2 O Τζεφ Μπρίτζες βρέθηκε στο Σαν Ντιέγκο για να παρουσιάσει το «Seventh Son»

  • Το «Seventh Son» του Σεργκέι Μποντρόφ πουλήθηκε δια στόματος Τζεφ Μπρίτζες (και δυστυχώς όχι και της Τζούλιαν Μουρ που δεν βρέθηκε στο Σαν Ντιέγκο) ως μια ταινία φαντασίας που τον ξετρέλανε, τον έκανε να θυμηθεί πως παίζουν σε ταινίες δράσης («κάνεις ότι έκανες όταν είσαι νέος, προσπαθώντας περισσσότερο») και γενικά έκανε τα πάντα για να πείσει για την προδιαγεγραμμένη επιτυχία του. Δεν είμαστε σίγουροι, αλλά ποιος ξέρει;

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Seventh Son»:


  • Οι δημιουργοί του «The Lego Movie» αποκάλυψαν πως εκτός από τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν, σε εκδοχή τουβλακίων θα δούμε τη Wonder Woman και τον Green Lantern, ενώ υπάρχουν και άλλοι χαρακτήρες που όμως η Warner δεν αποκαλύπτει ακόμη κρατώντας λίγο μυστήριο για μια ταινία που προβλέπεται να αναστήσει κάθε έννοια της παιδικότητας.

2

  • To «Godzilla» του Γκάρεθ Εντουαρντς παίζει να είναι και η πιο βαρετή ταινία με το μεγαλύτερο hype αυτήν την εποχή, αλλά η παρουσία του σκηνοθέτη, της Ελίζαμπεθ Ολσεν, του Ααρον Τέιλορ Τζόνσον και του Μπράιαν Κράνστον που ήρθαν στο Σαν Ντιέγκο για να παρουσίασουν ένα πρώτο μικρό teaser του φιλμ ήταν αρκετή για να επαναπροσδιορίσουν τη θέση του στα μεγάλα (πολύ μεγάλα) επερχόμενα blockbusters.

bat

  • Τίποτα ωστόσο δεν θα ήταν το ίδιο στο φετινό Comic-Con, αν ο Ζακ Σναίντερ δεν ανακοίνωνε πως στο σίκουελ του «Man of Steel», θα δούμε για πρώτη φορά μαζί τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν (διαβάστε περισσότερα εδώ), κάνοντας το υγρό όνειρο των comic fans πραγματικότητα. Οι αντιδράσεις ήταν από ενθουσιώδεις μέχρι πολύ αρνητικές, αφού πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Warner πως πέφτει σε εύκολες λύσεις προκειμένου να ανταγωνιστεί το μεγαθήριο της Marvel.

Dawn of the Planet of the Apes του Ματ Ριβς

2

Η ταινια του Ματ Ριβς βρίσκεται ακόμη σε γυρίσματα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ίδιο και τους πρωταγωνιστές του Αντι Σέρκις, Τζέισον Κλαρκ και Κέρι Ράσελ να έρθουν στο Σαν Ντιέγκο φέρνοντας μαζί τους ένα μικρό teaser, το λανσάρισμα του επίσημου site της ταινίας και το πάθος του Ριβς για τους «πιθήκους». Το «Dawn of the Planet of the Apes» βρίσκει τον Σίζαρ - τον πίθηκο του «Rise of the Planet of the Apes» που υποδύεται με την μέθοδο του motion capture o Αντι Σέρκις - να έχει μεγαλώσει, ωριμάσει και ετοιμοπόλεμος (κυριολεκτικά) να αντιμετωπίσει την ανθρώπινη φυλή που θέλει τον πλανήτη της πίσω, σε ένα φιλμ θρίαμβο των ειδικών εφέ και σύμφωνα με τον Ριβς μια «αποκαλυπτική» ματιά σε ένα σκοτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα.


Marvel

Το πάνελ της Marvel είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται το Comic-Con. Ολοι οι «Avengers», ο δημιουργός τους Τζος Γουίντον και τα μεγαλύτερα νέα της διοργάνωσης, μαζί με εμφανίσεις έκπληξη και όλα όσα μπορούν να κάνουν έναν geek να νιώσει μια απέραντη ικανοποίηση για τη ζωή. Αυτά ήταν τα σημαντικότερα πράγματα που μάθαμε:

2

  • Το σίκουελ των «Avengers» θα ονομάζεται «Avengers 2:Age of Ultron» και θα στηρίζεται στο αρκετά σκοτεινό «Age of Ultron» κόμικ της σειράς κατά το οποίο αρκετοί από τους υπερήρωες της Marvel σκοτώνονται ή εξαφανίζονται προσπαθώντας να σταματήσουν την απειλή του Ultron! Για όλα τα υπόλοιπα πρέπει να περιμένουμε. Η ταινία προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2015!

  • Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ υποδύεται τον αρχηγό της S.H.I.E.L.D. στο «Captain America: The Winter Soldier», ενώ το φιλμ θα δώσει έξτρα προσοχή στη σχέση του Κρις Εβανς με την Σκάρλετ Γιόχανσον (ως Μαύρη Χήρα, φυσικά).

  • Ο Τομ Χίντλεστον, ο οποίος εμφανίστηκε ντυμένος ως Loki αποτρελαίνοντας το κοινό του Comic-Con είναι με διαφορά ο καλύτερος κακός της Marvel (ως τώρα). Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τι εννοούμε:


  • O Βιν Ντίζελ (o οποίος βρέθηκε στο Comic-Con για να παρουσιάσει το «Riddick» για λογαριασμό της Universal) δεν αποκάλυψε αν θα πρωταγωνιστήσει στους «Avengers», αλλά άφησε να εννοηθεί πως σύντομα (μέχρι το τέλος του μήνα) θα ανακοινωθεί η συνεργασία του με τη Marvel

2

  • Το πρώτο επεισόδιο του «Agents of S.H.I.E.L.D.» προβλήθηκε ολόκληρο στο Comic-Con, ενώ κανείς δεν το περίμενε και όπως ήταν φυσικό δημιούργησε ήδη ένα ισχυρό fan base για τη μεγαλύτερη τηλεοπτική σειρά στο φετινό πρόγραμμα του ABC.

2

  • Οι «Guardians of the Galaxy» ετοιμάζονται για το δικό τους μερίδιο στην ιστορία των κινηματογραφικών υπερηρώων και ήταν όλοι εκεί. Ο Κρις Πρατ, η Ζόε Σαλντάνα, ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο παρουσίασαν τις πρώτες εικόνες, προκαλώντας την υστερία του κόσμου.

Veronica Mars: The Movie του Ρομπ Τόμας

2

Aποκαλυπτηρία στο Comic-Con έγιναν και για την «Veronica Mars», η οποία αφού έγινε το πιο πολυσυζητημένο crowdfunding πρότζεκτ της εποχής μας, είναι έτοιμη για να αφιερώσει το πρώτο της κινηματογραφικό κεφάλαιο στους εκατομμύρια θαυμαστές της. Δείτε εδώ το trailer της «Veronica Mars» που προβλήθηκε στο Comic-Con.


Kick - Ass 2 του Τζεφ Γουάντλοου

2

Mπορεί ο Τζιμ Κάρεϊ να έχει τις αντιρρήσεις του, αλλά το νέο «απαγορευμένο» τρέιλερ του «Kick Ass 2» ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν για να καθησυχάσει τους θαυμαστές της ταινίας πως και εδώ τα πράγματα θα είναι αθυρόστομα, βίαια και ξέφρενα. Και η κριτική του Μαρκ Μίλαρ, δημιουργού του ομώνυμου κόμικ; «Το έχω ήδη δει και είναι πέντε αστεράκια - αυτή είναι η μόνη κριτική που χρειάζεστε.»

Δείτε το παρακάτω:


Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το Comic - Con του 2013 στο επίσημο site του στο Internet.