Φεστιβάλ / Βραβεία

Comic-Con 2012: τα highlights

στα 10

Τι θα αποκαλυφθεί φέτος στο μεγάλο πανηγύρι των απανταχού geeks, που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη στο Σαν Ντιέγκο; Γρήγορη ματιά στα SOS.

Comic-Con 2012: τα highlights
Concept art από το «Iron Man 3»

Πέρσι στη συνάντηση της Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο μάθαμε και είδαμε τα πρώτα στοιχεία για το «Hobit» (που, συγκινητικά, φέτος θα έχει μόλις ολοκληρωθεί), τον «Προμηθέα», το «The Amazing Spider-Man», τους «Avengers» κι ένα σωρό ακόμα ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που χαρακτήρισαν τη σεζόν που ακολούθησε (θυμηθείτε περισσότερα εδώ).

Γι’ αυτό και οι έξι μέρες που μας χωρίζουν από την Comic-Con 2012, που θα διαρκέσει από τις 12 ως τις 15 Ιουλίου, γεμίζει την ψυχή του κάθε φαν με φτερουγίσματα! Καθώς τα πρώτα υλικά, οι φήμες και οι συμμετοχές στο συνέδριο αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα, διαβάστε τα «σιγουράκια» της διοργάνωσης και αναμείνατε περισσότερα την ερχόμενη εβδομάδα!

Πέμπτη 12 Ιουλίου

Το τηλεοπτικό κανάλι Showtime θα παρουσιάσει τη νέα σεζόν του «Dexter», μαζί με τον Μάικλ Σ. Χολ, την Τζένιφερ Κάρπεντερ και τη νέα guest του επόμενου κύκλου, Ιβόν Στραχόφσκι. Στην ίδια παρουσίαση, το Showtime θα προβάλει και το τρέιλερ της 2ης σεζόν του «Homeland».

Τα κινηματογραφικά ηνία θα κρατήσει αυτήν τη μέρα το «Twilight», παρουσιάζοντας στο κοινό την τελευταία ταινία του Saga, παρουσία άγνωστο ακόμη ποιών πρωταγωνιστών.

Λίγο πιο πέρα, οι «Expendables 2 – Real American Heroes» θα παρουσιάσουν επίσης τη νέα τους ταινία, με καλεσμένους μεγάλων… κυβικών: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντολφ Λούντγκρεν, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ και Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ θα γκρεμίσουν το κτίριο.

Το στούντιο της Disney, σε άλλο κλίμα, θα διοργανώσει συζήτηση με τον Τιμ Μπάρτον, με αφορμή το «Frankenweenie», αλλά θα δείξει και πρώτα κλιπς από το «Oz: The Great and Powerful», με οικοδεσπότη φυσικά τον Σαμ Ράιμι.

Παρασκευή 13 Ιουλίου

Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν αυτοπροσώπως θα συντονίσει πάνελ με τους συντελεστές του 3ου κύκλου του «Game of Thrones», με παρέα τους βασικούς πρωταγωνιστές και πρώτες εικόνες από τις εξελίξεις στο Γουέστερος.

Παρουσίαση των επόμενων σεζόν του θα κάνουν επίσης το «Walking Dead» και το «Breaking Bad», αλλά την πρώτη θέση στις τηλεοπτικές παρουσιάσεις της ημέρας θα κρατήσει οπωσδήποτε η επετειακή συνάντηση των συντελεστών του «Firefly». Ο Τζος Γουίντον και το καστ της σειράς θα γιορτάσουν μαζί με τους fans την επέτειο των 10 χρόνων από την πρεμιέρα της, ενώ ο ίδιος ο Γουίντον θα έχει κι ένα ολόδικό του slot όπου θα αποκαλύψει τα μελλοντικά του σχέδια.

Παράλληλα, στα κινηματογραφικά πάνελς, η μέρα ανήκει στη Marvel, καθώς ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Τζο Κεσάντα θα παρουσιάσει όλα τα πλάνα της εταιρείας για ολόφρεσκους αλλά και γνώριμους υπερήρωες.

Σάββατο 14 Ιουλίου

Το «d» είναι σιωπηλό, αλλά το «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο θα κάνει θόρυβο αυτή τη μέρα, μια και ο σκηνοθέτης μαζί με κάποιους από τους πρωταγωνιστές του θα παρουσιάσει σκηνές από την ταινία στο διψασμένο κοινό.

Παράλληλα, η Warner Bros μαζί με την Legendary Pictures θα κάνουν τ’ αποκαλυπτήρια του «Pacific Rim» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, αλλά και του «Man of Steel» του Ζακ Σνάιντερ. Σα να μην έφταναν αυτά, ο Πίτερ Τζάκσον θα μιλήσει για το ολοκληρωμένο, πια, πρώτο μέρος του «The Hobbit: An Unexpected Journey» και θα παρουσιάσει κλιπς και εικαστικά.

Η Marvel θα συνεχίσει την παρουσίασή της με μια πρώτη ματιά στο «Iron Man 3», σ’ ένα πάνελ με «special guests» που θα μάθουμε στην πορεία. Πιθανότατα σ’ αυτήν την κουβέντα θα αποκαλυφθούν και τα σχέδια για το σίκουελ των «Avengers».

Τηλεοπτικά η μέρα θα φιλοξενήσει τους συντελεστές του «True Blood», τους «Simpsons», το «Family Guy» και το «Glee».

Κυριακή 15 Ιουλίου

Μπορεί την Κυριακή οι δημιουργοί και οι fans ν’ αποχωρούν σιγά – σιγά, αλλά η μέρα επιφυλάσσει ένα ιδιαίτερο δώρο στους θαυμαστές της Buffy: στο πάνελ «Buffy Turns 20: Celebrating 20 Years of Buffy the Vampire Slayer», όλοι οι εμπλεκόμενοι στη σχετική παράδοση θα μιλήσουν για την κληρονομιά της Μπάφι στο σινεμά, την τηλεόραση, τα κόμικς και τα video games.

Περισσότερα καθώς η Comic-Con 2012 θ’ ανοίξει την αυλαία της.