Buzz

Αναταραχή στη Δύναμη. Ο Κόλιν Τρέβοροου «έφυγε» από το «Star Wars: Episode IX»

στα 10

Ο Κόλιν Τρέβοροου έφυγε από την σκηνοθετική καρέκλα του «Star Wars: Episode IX» και ακούγονται ήδη πολλά για τους λόγους της «αποχωρησής» του.

Αναταραχή στη Δύναμη. Ο Κόλιν Τρέβοροου «έφυγε» από το «Star Wars: Episode IX»

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως επικρατεί μια μεγάλη αναταραχή στη Δύναμη. Υστερα από την αντικατάσταση των Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ από τον Ρον Χάουαρντ στην σκηνοθεσία της ατιτλοφόρητης μέχρι στιγμής ταινίας του Χαν Σόλο, είχαμε την προηγούμενη βδομάδα και την απόλυση του Κόλιν Τρέβοροου από την σκηνοθεσία του «Star Wars: Episode IX».

Για πολλούς αυτό ήταν πραγματικά αρκετά ξαφνικό καθώς ο Τρέβοροου δεν φαίνεται να είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με την παραγωγή της ταινίας και όλα έδειχναν πως κυλούσαν ομαλά. Η Lucasfilm, σχεδόν αμέσως μετά τα νέα για την απόλυσή του, έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση: «H Lucasfilm και ο Κόλιν Τρέβοροου αποφάσισαν από κοινού να χωρίσουν τους δρόμους τους για την παραγωγή του "Star Wars: Episode IX". Ο Κόλιν υπήρξε ένας υπέροχος συνεργάτης καθ’ όλη την διάρκεια της παραγωγής, αλλά όλοι μας καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως το όραμά του καθενός μας για την ταινία διαφέρει. Ευχόμαστε στον Κόλιν το καλύτερο και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία το συντομότερο δυνατόν».

Διαβάστε ακόμα: 40 χρόνια «Star Wars». Πώς είχαν υποδεχτεί τότε οι κριτικοί το έπος του Τζορτζ Λούκας;

colin trevorrow Ο Κόλιν Τρέβοροου με τον μικρό Τζέικομπ Τρεμπλέι στα γυρίσματα της ταινίας «The Book of Henry».

Από εκείνη την στιγμή, πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται τον λόγο για τον οποίο έγινε όλο αυτό. Οι πιο «κακές γλώσσες» ήθελαν τον Τρέβοροου να απολύεται από την Lucasfilm λόγω του της προηγούμενης ταινίας που σκηνοθέτησε, το «The Book of Henry», και τις αρκετά κακές κριτικές που έλαβε (έχοντας μόλις 22% στο Rotten Tomatoes και μέσο όρο 4.1/10 από τους κριτικούς).

Ομως από ότι φαίνεται η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Από ότι φαίνεται ο Τρέβοροου κατάφερε, με την συμπεριφορά και αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε να επιβάλει την γνώμη του στην παραγωγή της ταινίας, να ενοχλήσει την μεγάλη κυρία της Lucasfilm, την Κάθλιν Κένεντι. Το Vulture κατάφερε να βρει και να μιλήσει με κάποιον ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Τρέβοροου τόσο στην παραγωγή του «Jurassic World» όσο και στο «The Book of Henry» και κατάφερε να ρίξει λίγο φως στον λόγο για τον οποίο έφυγε από το «Star Wars».

«Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του "Jurassic World" είχε επικεντρωθεί στο να επιβάλει την γνώμη του στην δημιουργική διαδικασία της ταινίας. Επειδή είχε προσληφθεί προσωπικά από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ κανείς δεν μπορούσε να του πει «απολύεσαι». Μόλις η ταινία έγινε επιτυχία και αποφάσισε να κάνει το "The Book of Henry" είχε γίνει ήδη ανυπόφορος. Είχε μια πάντα μια εγωιστική άποψη για τα πάντα – και προσπαθούσε πάντα να την επιβάλλει».

Το Vulture μίλησε όμως και με έναν παραγωγό ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί και με την Κένεντι παλιότερα και είπε πως αν αποφασίσεις να πολεμήσεις την Κάθλιν Κένεντι έχεις ήδη χάσει. Απλά δεν το ξέρεις ακόμα: «Υπάρχει μια μόνο κλειδοκράτορας όσο αφορά το "Star Wars" κι αυτή είναι η Κάθλιν Κένεντι. Αν ενοχλήσεις την Κένεντι με κάποιον τρόπο – οποιονδήποτε τρόπο – έχεις φύγει αμέσως. Πολλοί από όλους αυτούς τους νεαρούς και νέους σκηνοθέτες ήρθαν με φόρα λέγοντας πως "θέλω να κάνω αυτό και θέλω να κάνω εκείνο". Πολλοί από αυτούς τους τύπους – Λορντ, Μίλερ και Τρέβοροου – έγιναν πλούσιοι αρκετά γρήγορα και πήραν τα μυαλά τους αέρα. Δεν θέλουν να παίξουν με τους κανόνες. Θέλουν να τα κάνουν διαφορετικά. Και η Κάθλιν Κένεντι δεν πρόκειται να το ανεχτεί αυτό και να τα γαμήσει όλα».

Διαβάστε ακόμα: «Star Wars: The Last Jedi»: τώρα και σε γραμματόσημο!

colin trevorrow

Μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί το όνομα του σκηνοθέτη που θα αντικαταστήσει τον Τρέβοροου, αλλά τα πρώτα ονόματα ήδη έχουν ακούσει να ακούγονται, με πρώτο απ' όλα εκείνο του Ράιαν Τζόνσον, του σκηνοθέτη του «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι». Αλλά και το όνομα του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς του «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» φαίνεται να υπάρχει στην λίστα και μάλιστα αρκετά ψηλά. Ολα αυτά παραμένουν φήμες που ακούγονται σε διάφορα πηγαδάκια του Χόλιγουντ, αλλά πολύ σύντομα θα έχουμε και μια επίσημη ανακοίνωση.

Από ότι φαίνεται λοιπόν, η μεγάλη κυρία της Lucasfilm είχε, για άλλη μια φορά, τον πρώτο λόγο. Από την μια καταλαβαίνουμε ότι η ίδια προσπαθεί, με νύχια και με δόντια, ίσως με περισσότερο νύχια παρά δόντια, να κρατήσει ακέραιο το πνεύμα των ταινιών του Τζορτζ Λούκας, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να αναρωτιόμαστε για ποιόν λόγο δεν εμπιστεύονται τους σκηνοθέτες τους οποίους έχουν ήδη προσλάβει και να αφήσουν ελεύθερη την δημιουργική τους φαντασία για να δώσουν την δική τους πνοή στη saga. Και πάντα ξέρουμε πως καταλήγει μια ταινία όταν τα στούντιο και οι παραγωγοί επεμβαίνουν. Ελπίζουμε μόνο η Δύναμη να ξαναβρεί την ισορροπία της και μάλιστα... σύντομα.

Περισσότερο «Star Wars»: