Buzz

«Coco»: Αυτή θα είναι η νέα ταινία της Pixar και ακούγεται ήδη συναρπαστική

στα 10

Το καινούργιο σχέδιο του θαυματουργού στούντιο είναι επηρεασμένο από τις μεξικανικές παραδόσεις και θα εκτυλίσσεται στον κόσμο των νεκρών.

«Coco»: Αυτή θα είναι η νέα ταινία της Pixar και ακούγεται ήδη συναρπαστική

Μπορεί να έχει κατηγορηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια για τον αυξημένο αριθμό σίκουελ σε παλιότερες επιτυχίες της, συγκριτικά με την παραγωγή πρωτότυπων ταινιών (ειδικά μετά την εξαγορά της από την Disney), ωστόσο η Pixar έδωσε πέρσι την αποστομωτική απάντηση στους επικριτές της με μια από τις καλύτερες ταινίες της: «Τα Μυαλά που Κουβαλάς».

Και μολονότι φέτος επέστρεψε πάλι σε οικεία μονοπάτια με το «Ψάχνοντας τη Ντόρι», ενώ έχει επίσης στο πρόγραμμά της τα «Cars 3», «Incredibles 2» και «Toy Story 4», η θαυματουργή εταιρεία ψηφιακών κινουμένων σχεδίων σχεδιάζει εδώ και καιρό την επόμενη, εξαιρετικά φιλόδοξη πρωτότυπη ιστορία της, που θα φέρει τον τίτλο «Coco».

Αν και το φιλμ έχει ανακοινωθεί από το 2012, η Pixar έχει κρατήσει από τότε το πρότζεκτ κάτω από άκρα μυστικότητα, αποκαλύπτοντας στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μονάχα το ότι θα περιστρέφεται γύρω από τη Μέρα των Νεκρών στο Μεξικό και ότι τη σκηνοθεσία θα αναλάμβανε ο Λι Ανκριτς του «Toy Story 3».

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2017: Αυτές είναι οι 27 ταινίες κινουμένων σχεδίων που θα διεκδικήσουν μια θέση στην τελική πεντάδα των Οσκαρ

Coco Pixar 607

Καθώς, όμως, το «Coco» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοέμβριου 2017, η Pixar αποφάσισε επιτέλους να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση, το καστ (οι Αντονι Γκονζάλες, Μπέντζαμιν Μπρατ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Ρενέ Βίκτορ θα δανείσουν τις φωνές τους στους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας), καθώς και μια πρώτη εικόνα από το concept art.

Το «Coco» ακολουθεί τις κρυφές μουσικές φιλοδοξίες του 12χρονου Μιγκέλ, ο οποίος ζει σε ένα θορυβώδες μεξικανικό χωριό, αλλά προέρχεται από μια οικογένεια υποδηματοποιών που μισούν τη μουσική. Για ολόκληρες γενιές, η οικογένεια των Ριβέρα έχει απαγορεύσει τη μουσική καθώς πιστεύουν ότι αποτελεί κατάρα γι’ αυτούς. Σύμφωνα με την ιστορία της οικογένειας, πριν από πολλές δεκαετίες, ο προπάππους του Μιγκέλ εγκατέλειψε τη σύζυγό του για να ακολουθήσει το όνειρό του ως μουσικός, αναγκάζοντας την προγιαγιά του μικρού να αναλάβει τα ηνία της οικογένειας και να απαγορεύσει δια παντός τη μουσική στους κόλπους της φαμίλιας.

Διαβάστε ακόμη: Τα κινούμενα σχέδια του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Pixar 607

Αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του, ο μικρός Μιγκέλ εμπνέεται από τον αγαπημένο του τραγουδιστή, τον μακαρίτη Ερνεστο ντε λα Κρουζ, μόνο που εξαιτίας ενός λάθους βρίσκεται στη χώρα των νεκρών, όπου θα συναντήσει τις ψυχές των προγόνων του, φιλικά πνεύματα και χαρωπούς σκελετούς. Εκεί, θα προσπαθήσει να συναντήσει επιτέλους από κοντά το ίνδαλμά του, να σπάσει την κατάρα της οικογένειάς του και να επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών πριν να είναι αργά.

Ανυπομονούμε, λοιπόν, να δούμε πώς θα χειριστεί η Pixar τη φιλόδοξη αυτή ιδέα, τόσο όσον αφορά το εξαιρετικά γόνιμο αισθητικό κομμάτι, όσο και τη ριψοκίνδυνη ιδέα του θανάτου, σε μια ταινία που απευθύνεται (και) σε παιδιά.

Διαβάστε ακόμη

Coco Pixar poster 607