Industry

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι υποβολή σχεδίων στο συγχρηματοδοτικό ταμείο CNC / EKK

στα 10

Το Ταμείο συμπαραγωγών που συστάθηκε μεταξύ CNC και Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου συλλέγει σχέδια για τη β' περίοδο του 2015.

Flix Team
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι υποβολή σχεδίων στο συγχρηματοδοτικό ταμείο CNC / EKK

Συνεχίζεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η υποβολή σχεδίων για χρηματοδότηση της β’ περιόδου για το έτος 2015, στο πλαίσιο του Ταμείου υποστήριξης συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων που συστάθηκε τον Μάιο 2014 μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC). Από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την υποβολή σχεδίων προς χρηματοδότηση από το Ταμείο είναι τα σχέδια για κινηματογραφικά έργα, ανεξάρτητα από το είδος τους (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ), να έχουν διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη των 60 λεπτών και να συμμετέχει σε αυτά μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ελλάδα και μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα τη Γαλλία.

Τα σχέδια θα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Κ.Κ. και του CNC και όσα κρίνονται επιλέξιμα, θα υποβάλλονται για καλλιτεχνική γνωμοδότηση στην εξαμελή ελληνογαλλική επιτροπή υποστήριξης της συμπαραγωγής. Ο φάκελος πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δύο αντίτυπα έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 μέσω δύο ξεχωριστών e-mail: το ένα στην ελληνική από τον Ελληνα παραγωγό και το άλλο στη γαλλική γλώσσα από τον Γάλλο παραγωγό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο φακέλου υποψηφιότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται εργάσιμες ημέρες και ώρες στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμη: 23 Ιουνίου, Νέες εγκρίσεις για το Ταμείο Συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας