Buzz

«Impossible Odds»: Ακόμη μια αληθινή ιστορία στα χέρια του Κλιντ Ιστγουντ

στα 10

Μετά το «Sully», ο Ιστγουντ ρίχνει φως στην ιστορία ενός ακόμα (Αμερικανού) ήρωα της διπλανής πόρτας, αυτή τη φορά μιας νεαρής γυναίκας που έπεσε θύμα απαγωγής από Σομαλούς πειρατές.

«Impossible Odds»: Ακόμη μια αληθινή ιστορία στα χέρια του Κλιντ Ιστγουντ

Αν έχει παρακολουθήσει κανείς τη φιλμογραφία του Κλιντ Ιστγουντ μέσα στα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσε παρά να παρατηρήσει μια ιδιαίτερη προτίμηση του βετεράνου σκηνοθέτη σε αληθινές ιστορίες: από τον «Ανίκητο» και το «J. Edgar» μέχρι τον «Ελεύθερο Σκοπευτή» και το πρόσφατο «Sully». Κι όλα δείχνουν πως η νέα του σκηνοθετική προσπάθεια θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο, και ιδιαίτερα των δύο τελευταίων, ξετυλίγοντας την οδύσσεια ενός Αμερικανού ήρωα της διπλανής πόρτας. Κάτι διόλου αδικαιολόγητο, δεδομένης της εμπορικής επιτυχίας των δύο φιλμ.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, λοιπόν, ο Κλιντ Ιστγουντ ετοιμάζεται να μεταφέρει στο σινεμά τις δραματικές περιπέτειες της Αμερικανίδας Τζέσικα Μπιουκάναν, η οποία τον Οκτώβριο του 2011 έπεσε θύμα απαγωγής από Σομαλούς πειρατές, μαζί με μία συνάδελφό της, ενώ βρισκόταν στη Σομαλία με τον σύζυγό της για να προσφέρει εθελοντικά ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Δε θα κάνει μόνο ο Τομ Χανκς τον «Sully» (αλλά κι ο Sully τον Τομ Χανκς!)

Clint Eastwood - Tom Hanks 607 Ο Κλιντ Ιστγουντ με τον Τομ Χανκς στα γυρίσματα του «Sully»

Η Warner Bros, υπεύθυνη για τις περισσότερες από τις πιο πρόσφατες δουλειές του σκηνοθέτη, έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα του βιογραφικού βιβλίου, με τίτλο «Impossible Odds», που η Μπιουκάναν έγραψε μαζί με τον σύζυγό της, Ερικ Λάντεμαλμ, και το οποίο περιγράφει τόσο την αγωνιώδη κράτηση της 27χρονης τότε γυναίκας στην έρημο, για διάστημα τριών μηνών, όσο και τις παράλληλες, απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της για να την βρει, μέχρι και την απελευθέρωσή των ομήρων από μια ειδική ομάδα που επενέβη έπειτα από διαταγή του προέδρου Ομπάμα.

Τη σεναριακή διασκευή του βιβλίου έχει αναλάβει ο Μπράιαν Χέλγκελαντ, ο οποίος έχει ξανασυνεργαστεί με τον Ιστγουντ, στο «Σκοτεινό Ποτάμι», μεταξύ άλλων. Κι ενώ δύσκολα περιμένει κανείς πλέον μια μεγάλη έκπληξη από τον Ιστγουντ, το λιγότερο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα μιας χολιγουντιανών προδιαγραφών ιστορίας κι έναν-δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους ολοταχώς για τα επόμενα Οσκαρ.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με την πραγματική Μπιουκάναν να μιλάει για την περιπέτειά της.


Διαβάστε ακόμη