Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2019: Οικολόγοι ακτιβιστές σε καθιστική διαμαρτυρία στο κόκκινο χαλί

στα 10

Oση ώρα ο Μικ Τζάγκερ και οι συνεργάτες του στο «The Burnt Orange Heresy» δίνουν συνέντευξη Τύπου, έξω στο κόκκινο χαλί κυριαρχεί χάος: οικολόγοι ακτιβιστές σε καθιστική διαμαρτυρία.

Flix Team
Βενετία 2019: Οικολόγοι ακτιβιστές σε καθιστική διαμαρτυρία στο κόκκινο χαλί

Τελευταία μέρα του 76ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και... αρκετά επεισοδιακή. Δεν ανεφερόμαστε στον ξεσηκωμό του κόσμου που πλημμύρισε τις όχθες των καναλιών του Λίντο γα να δει την άφιξη του Μικ Τζάγκερ, πρωταγωνιστή του «The Burnt Orange Heresy», στο Ξενοδοχείο Excelsior, για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Το Flix βρίσκεται στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και θα σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.

Climate activists Venice 607 1

Αλλά για όσα διαδραματίζονται έξω από το Palazzo del Cinema - στο κόκκινο χαλί. Εκατοντάδες οικολόγοι ακτιβιστές (οι οποίοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έχουν έρθει από όλο τον κόσμο!) κατέλαβαν το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας σε διαμαρτυρία.

Κρατώντας πανό που αναγράφουν μηνύματα, όπως «Το σπίτι μας έχει πάρει φωτιά», «Πείτε ΟΧΙ στα κρουαζιερόπλοια», οι διαδηλωτές έχουν μπλοκάρει την κεντρική είσοδο του Palazzo del Cinema φωνάζοντας συνθήματα.

«Η περιβαντολλογική κρίση δεν γνωρίζει σύνορα. Γιατί να γνωρίζουμε εμείς;» δήλωσε η Σίνα Ράιχ από τη Γερμανία. «Ολοι οι αγώνες όλων μας, από όλο τον κόσμο, ενώνονται - η γη είναι το σπίτι όλων».

Climate activists Venice 607 2

«Θέλουμε να ρίξουμε φως στην κλιματική αλλαγή - που για εμάς είναι το πιο καυτό ζήτημα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη» είπε η Κιάρα Μπουράτι, μία από τους ακτιβιστές και επίσης μέλος της οργάνωσης που προσπαθεί να απομακρύνει τα κρουαζιερόπλοια από την επίφοβη και βυθιζόμενη Βενετία.

«Και θέλουμε τους σταρ να πάρουν θέση. Βρισκόμαστε στο κόκκινο χαλί σήμερα, γιατί καλούμε και τους σταρ να βγουν και να καθίσουν μαζί μας» συμπλήρωσε.

Ο Μικ Τζάγκερ ρωτήθηκε πριν από λίγο, στη συνέντευξη Τύπου του «The Burnt Orange Heresy» για το τι πιστεύει για όλα αυτά που διαδραματίζονται έξω και πήρε το μέρος των ακτιβιστών. «Είμαι δίπλα τους και τους στηρίζω. Οι νέοι άνθρωποι είναι οι κληρονόμοι του πλανήτη. Η γη είναι το σπίτι μας και δεν κάνουμε τίποτα σοβαρό για το προφυλάξουμε. Η Αμερική θα έπρεπε να πρωτοπορεί με σοβαρές ενέργειες που θα προστατέψουν το περιβάλλον, αλλά με αυτή την Κυβέρνηση, μάλλον κινείται αντίθετα από το κοινό καλό. Εγώ είμαι με τα παιδιά έξω. Τους στηρίζω.»

Το Flix βρίσκεται στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και θα σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.