Buzz

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ταξιδεύει στο διάστημα στις πρώτες εικόνες από το «High Life» της Κλερ Ντενί

στα 10

Η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας της σπουδαίας Γαλλίδας σκηνοθέτιδας αναμένεται να είναι μια αντισυμβατική ματιά πάνω στο κινηματογραφικό αυτό είδος. Οπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει…

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ταξιδεύει στο διάστημα στις πρώτες εικόνες από το «High Life» της Κλερ Ντενί

Μπορεί να μην έχουμε την τύχη να βλέπουμε συχνά ταινίες της στις ελληνικές αίθουσες, όμως το 2017 είχαμε τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τόσο ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σύνολο της καριέρας της όσο και τη διανομή της τελευταίας της ταινίας, «Η Λιακάδα Μέσα Μου». Κι όλα δείχνουν ότι η νέα της, εξαιρετικά φιλόδοξη σκηνοθετική απόπειρα θα τύχει της προσοχής που της αξίζει, έστω κι όχι ακριβώς για τους σωστούς λόγους.

Μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες Γαλλίδες σκηνοθέτιδες, αλλά και γυναίκες δημιουργούς εν γένει, η Κλερ Ντενί έχει καταπιαστεί στην καριέρα της με πολλά διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, τα οποία ωστόσο πάντοτε αντιμετωπίζει με άκρως αντισυμβατικό κι απρόβλεπτο τρόπο.

Στο αγγλόφωνο ντεμπούτο της, «High Life», που γυρίζεται αυτήν την περίοδο, η Ντενί δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, και είμαστε ιδιαίτερα περίεργοι να δούμε πώς θα το φέρει στα δικά της μέτρα.

Διαβάστε ακόμη: Η Κλερ Ντενί δεν είχε αγαπημένο σκηνοθέτη, μέχρι που γνώρισε τον Γιασουτζίρο Οζου

High Life 607

«Η ταινία εκτυλίσσεται στο μέλλον, ο χαρακτήρας μου είναι ένας αστροναύτης» δήλωσε ο Ρόμπερτ Πάτινσον, ο οποίος κρατά τον βασικό ρόλο στην ταινία, συνεχίζοντας ένα σερί από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιλογές. «Είναι ένας κακοποιός που δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια αποστολή με κατεύθυνση μια μαύρη τρύπα, αλλά συνειδητοποιεί στην πορεία ότι ένας γιατρός στο πλήρωμα θέλει να κάνει σεξουαλικά πειράματα με ανθρώπους στο διάστημα. Είναι ένα πολύ παράξενο φιλμ. Θα είναι πάρα πολύ όμορφο».

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να τον αμφισβητήσουμε…

Το φιλμ ωστόσο επικεντρώνεται περισσότερο στη σχέση του χαρακτήρα του Πάτινσον με την κόρη του, καρπό αυτών των πειραμάτων, καθώς ζουν απομονωμένοι σε ένα σκάφος στο διάστημα, με προορισμό ένα σημείο όπου ο χώρος και ο χρόνος παύουν να υπάρχουν.

Το διεθνές καστ συμπληρώνουν οι Ζιλιέτ Μπινός, Αντρέ Μπέντζαμιν, Μία Γκοθ, Λαρς Αϊντινγκερ και Τζέσι Ρος, και μπορείτε να δείτε παρακάτω τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την ταινία.

High Life 607

high life 607

high life 607

high life 607

high life 607

high life 607

high life 607

high life 607

high life 607

high life 607

Διαβάστε ακόμη