Buzz

Η Ελλάδα έχει IMAX. Και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη!

στα 10

Η πρώτη αίθουσα IMAX στην Ελλάδα είναι πραγματικότητα, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το Flix μαθαίνει τα μυστικά της... από μέσα.

Flix Team
Η Ελλάδα έχει IMAX. Και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη!

Μετά από μια κρυπτική καμπάνια που υποσχόταν «την αλλαγή του κινηματογραφικού τοπίου στην Ελλάδα», τα Cineplexx στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι φέρνουν την τεχνολογία IMAX, εγκαινιάζοντας με δίκαιη περηφάνια την πρώτη αίθουσα σχετικών προδιαγραφών στην ελληνική αγορά.

Οι προβολές ξεκίνησαν την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου με το «Aquaman» και την ανταπόκριση του κόσμου να δικαιώνει τη ριψοκίνδυνη απόφαση, σε μια εποχή που η έξοδος για σινεμά δεν είναι ακριβώς η πρώτη επιλογή του ελληνικού κοινού. Με την επένδυση να αγγίζει ήδη το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ και τις φιλοδοξίες του ελληνικού κομματιού της εταιρείας σε αυτήν να να συμπεριληφθεί και η επέκταση στα Βαλκάνια (η επέκταση στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία είναι ήδη γεγονός) αλλά και ακόμα περισσότερες ελληνικές πόλεις (η δημιουργία κινηματογράφων στην Αθήνα βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις), η Cineplexx δείχνει αποφασισμένη να επιμείνει στον κινηματογράφο, προσπαθώντας να τον ανάγει σε μία γεμάτη εμπειρία, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση των εισιτηρίων της τη στιγμή που η αγορά εμφανίζει ετήσια πτωτική τάση.

Εκτός από τις καινούριες ταινίες και τον κατάλογο ντοκιμαντέρ της εταιρείας, γίνονται ήδη συζητήσεις σχετικά με την υποστήριξη τοπικών παραγωγών ή την μετατροπή ελληνικών ταινιών (κατάλληλων προδιαγραφών φυσικά) σε IMAX φορμάτ.

IMAX

Ρωτήσαμε τον Χάρη Αντωνόπουλο, Managing Partner της Cineplexx Greece να μας λύσει όλες τις απορίες για την τεχνολογία και τη φιλοδοξία πίσω από τα τέσσερα γράμματα της IMAX.

H χώρα μας ακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο του κινηματογράφου. Η IMAX υπάρχει ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και μπορούμε να πούμε ότι άργησε να έρθει στην Ελλάδα. Πρέπει η χώρα μας να ακολουθεί την εξέλιξη της τεχνολογίας και στον κινηματογράφο και βλέπουμε ότι δειλά δειλά οι εταιρείες του χώρου επενδύουν πλέον και στην τεχνολογία.

Ο ίδιος ο κόσμος, το κοινό του κινηματογράφου ζητούσε νέες τεχνολογίες. Ξέρετε σαν εταιρεία προσπαθούμε να ακούμε τον κόσμο και να αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες του. Είναι αξιοθαύμαστο ότι τα άτομα που αγαπούν τον κινηματογράφο έχουν τεράστιες γνώσεις, έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχουν άποψη στο πώς θέλουν τον κινηματογράφο. Ακούγοντας λοιπόν τις απόψεις τους και βασιζόμενοι στην δυναμική των κινηματογράφων μας στην Θεσσαλονίκη, που δεν σας κρύβω έχει καταπλήξει και εμάς τους ίδιους, αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην τεχνολογία IMAX, «πατώντας» ακριβώς πάνω σε αυτή την δυναμική.

Imax Main

Η εμπειρία IMAX δεν περιορίζεται μόνον σε ένα πράγμα. Είναι ο συνδυασμός πολλών τεχνολογικών και αρχιτεκτονικών καινοτομιών, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μοναδικές στην IMAX. Διαθέτοντας κάμερες με την υψηλότερη ανάλυση στον κόσμο, ένα επαναστατικό σύστημα προβολής το οποίο αποδίδει κρυστάλινες ζωντανές εικόνες, ένα ισχυρό ηχοσύστημα που σε κυκλώνει κυριολεκτικά ώστε όχι μόνον να ακούς αλλά να νιώθεις τον ήχο, έχεις ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Δεν βλέπεις απλά την ταινία. Κυριολεκτικά την βιώνεις! Ειδικά στην 3D τεχνολογία, που η απόδοση της IMAX προσφέρει την εμπειρία στο μέγιστο.

Η φιλοδοξία μου για την αίθουσα στην Θεσσαλονίκη είναι να την αγαπήσει ο κόσμος. Να διαπιστώσει μέσα από αυτή την κίνηση ότι αυτό που πρωτίστως θέλουμε είναι να του προσφέρουμε επιλογές και να τον κρατάμε όχι μόνον ενήμερο για όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις στον κινηματογράφο αλλα να του προσφέρουμε την δυνατότητα να τις βιώνει. Δεν θέλουμε να έχει τίποτα να ζηλέψει από το εξωτερικό.

IMAX

Φυσικά και μας ενδιαφέρει η επέκταση μας στην υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα. Βρισκόμαστε σε φάση υλοποίησης των σχεδίων μας για την δημιουργία πολυκινηματογράφων (multiplex) που θα περιλαμβάνουν όχι μόνον IMAX, αλλά και άλλες καινοτομίες. Πιστεύουμε ότι η IMAX δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, αλλά μόνον ως μέρος ενός ολοκληρωμένου ψυχαγωγικού προορισμού.

Tο κοινό δεν έφυγε από τον κινηματογράφο. Αυτή είναι η απόψή μου. Βασικά έφυγαν οι νέοι από την Ελλάδα. Αν σκεφτείται ότι περίπου 250.000 νέοι , οι οποίοι είναι και το βασικό κοινό του κινηματογράφου, έχουν φύγει από την χώρα μας, δεν γίνεται το γεγονός αυτό να μην επηρεάσει τον κινηματογράφο, να μην αφήσει ένα τεράστιο κενό. Σίγουρα η IMAX θα βοηθήσει ώστε ο κινηματογράφος να γίνει «top of mind” και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να γίνει ο κινηματογράφος θέμα συζήτησης και όχι μόνον οι ταινίες. Η εκφραση «πάω στον κινηματογράφο» να βγάζει ενθουσιασμό, excitement. Δεν είναι απλά «πάμε να δουμε μια ταινία». Πάνω σε αυτή τη βάση δουλεύουμε στην Cineplexx. Η ταινία αποτελεί την αφορμή να γίνουν πράγματα, να διοργανωθούν events και διάφορες δραστηριότητες πάνω στην θεματολογία της ταινίας, τις οποίες προσφέρουμε στο κοινό μας με μοναδικό σκοπό να έχουν μια ολοκληρωμένη ψυχαγωγία και με αυτό τον τρόπο να βιώσουν την ταινία ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ!

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία IMAX στο επίσημο site του της Cineplexx.