Buzz

CineDoc Kids: Από τις αναμνήσεις της Αννα Φρανκ, στον μικρότερο τερματοφύλακα της Λίβερπουλ

στα 10

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου, το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών, CineDoc Kids, συνεχίζεται στον κινηματογράφο Δαναός. Μάθετε πληροφορίες.

Flix Team
CineDoc Kids: Από τις αναμνήσεις της Αννα Φρανκ, στον μικρότερο τερματοφύλακα της Λίβερπουλ

Το σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαρτίου, το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών, CineDoc Kids, συνεχίζεται στον κινηματογράφο Δαναός, με δύο ταινίες μυθοπλασίας, για παιδιά αλλά και μεγάλους. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι ταινίες που θα κάνουν την αρχή αυτό το σαββατοκύριακο κι εξασφαλίστε τις θέσεις σας.

Διαβάστε ακόμη: CineDoc Kids: Μπαλέτο, σούμο, ξιφασκία και... αληθινή αγάπη

ο τερματοφύλακας της λίβερπουλ 607

Ο Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ / Σάββατο, 11 Μαρτίου, 16.00

Η ταινία διηγείται την ιστορία του δεκατριάχρονου Τζο, που είναι καλός μαθητής, αλλά μοιάζει πεπεισμένος ότι η ζωή είναι επικίνδυνη. Για να επιβιώσει στο σχολείο, πρέπει να αποφύγει πολλά εμπόδια: τα πειράγματα των συμμαθητών, τα επικίνδυνα αθλήματα και τα όμορφα κορίτσια. Ομως μια μέρα, μια νέα μαθήτρια εμφανίζεται στην τάξη, και όλα αλλάζουν. Η μεγάλη ευκαιρία του Τζο για να αλλάξει τη ζωή του είναι να αποκτήσει το πιο σπάνιο αυτοκόλλητο ποδοσφαιριστή της χρονιάς – αν όντως αυτό υπάρχει.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Τερματοφύλακα της Λίβερπουλ»:


Μετά την προβολή θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο κινηματογράφου με τον σκηνοθέτη Πιέρρο Ανδρακάκο.

αννα φρανκ cinedoc kids 607

Το Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ / Κυριακή, 12 Μαρτίου, 16.00

Η ταινία «Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» παρουσιάζει τη συγκλονιστική ιστορία της 13χρονης Αννας, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο που αγάπησαν εκατομμύρια αναγνώστες στον κόσμο. Η ταινία διηγείται την ιστορία της Αννας Φρανκ, που αναγκάζεται να κρυφτεί σε κάποιο σπίτι του Αμστερνταμ με την οικογένειά της, για να αποφύγουν την απέλαση από τους Ναζί, ξεκινώντας τότε μια μεγάλη περίοδο απομόνωσης. Η Αννα εκμυστηρεύεται τις σκέψεις της στο ημερολόγιό της. Η ταινία συνδυάζει τους συγκλονιστικούς μονολόγους της με χαρισματικές ερμηνείες και προσφέρει μια νέα, μοναδική ματιά στον κόσμο της Αννα - και τον δικό μας.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας «Το Ημερολόγιο της Αννα Φρανκ»:

Anne Frank Trailer ELL SUBS from Anemon on Vimeo.


Μετά την προβολή θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.

To CineDoc Kids, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, προσφέρει 20 αντίτυπα του βιβλίου «Το Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ»: για να να μπείτε στην κλήρωση, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο του βιβλίου στο info@cinedoc.gr. Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή, 10/3, στις 10.00 και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα. Η παραλαβή του βιβλίου θα γίνει από τον κινηματογράφο Δαναός, την Κυριακή 12/3 πριν την προβολή της ταινίας.

Επιπλέον, για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο παιδιά από την 13μελή παιδική επιτροπή του CineDoc Kids θα βρίσκονται στον κινηματογράφο Δαναό για να καλωσορίσουν το κοινό και να παρουσιάσουν τις ταινίες. Η παιδική κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από παιδιά γυμνασίου και λυκείου από σχολεία της Αττικής, που έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν ενεργά στην αξιολόγηση των ταινιών του φεστιβάλ και στη βράβευση της καλύτερης ταινίας. Η ανακοίνωση του βραβείου Καλύτερης Ταινίας CineDoc Kids θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό.

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των προβολών του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο Δαναό εδώ. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (μειωμένο, 4 ευρώ).

Δείτε εδώ το trailer του CineDoc Kids στον Δαναό:

CineDoc Kids trailer / DANAOS from Anemon on Vimeo.


Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι πρoβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν το διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

CINEDOC TRAILER 2016 from Anemon on Vimeo.