Φεστιβάλ / Βραβεία

CineDoc Kids: Και χορός και σκάκι για το μεγάλο φινάλε του Φεστιβάλ

στα 10

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου, το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών, CineDoc Kids, ολοκληρώνεται για φέτος, στον κινηματογράφο Δαναός. Μάθετε πληροφορίες.

Flix Team
CineDoc Kids: Και χορός και σκάκι για το μεγάλο φινάλε του Φεστιβάλ

Το σαββατοκύριακο 17 & 18 Μαρτίου, το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών, CineDoc Kids, ολοκληρώνεται για φέτος, στον κινηματογράφο Δαναός, με δύο συναρπαστικά ντοκιμαντέρ, για παιδιά αλλά και μεγάλους. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι ταινίες που θα κάνουν την αρχή αυτό το σαββατοκύριακο κι εξασφαλίστε τις θέσεις σας.

Διαβάστε ακόμη: CineDoc Kids: Από τις αναμνήσεις της Αννα Φρανκ, στον μικρότερο τερματοφύλακα της Λίβερπουλ

first position 607

Πρώτη Θέση / Σάββατο, 18 Μαρτίου, 16.00

Η ταινία ακολουθεί έξι ταλαντούχους νεαρούς χορευτές, διαφορετικής καταγωγής και προέλευσης, που αγωνίζονται να ξεχωρίσουν στο διαγωνισμό Youth America Grand Prix, σε ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το μπαλέτο.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της «Πρώτης Θέσης»:


Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., στην Αθήνα.

magnus 607

Μάγκνους / Κυριακή, 19 Μαρτίου, 16.00

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη ζωή του Νορβηγού Μάγκνους Κάρλσεν, ο οποίος είναι ο νεότερος σκακιστής που κατάφερε ποτέ να φθάσει στην πρώτη θέση στον κόσμο. Η ταινία ακολουθεί την ασυνήθιστα γρήγορη πορεία του Μάγκνους προς την κορυφή, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τον ιδιαίτερο κόσμο του σκακιού και ταυτόχρονα να παρακολουθήσει την ωρίμανση μιας σύγχρονης ιδιοφυΐας.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας «Μάγκνους»:


Την Κυριακή θα γίνει η βράβευση της Καλύτερης Ταινίας CineDoc Kids από την 13μελή παιδική κριτική επιτροπή. Η επιτροπή συστάθηκε από μαθητές γυμνασίου και λυκείου και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια με την σκηνοθετίδα Μαριάννα Οικονόμου, με σκοπό την αξιολόγηση των ταινιών του Φεστιβάλ. Το βραβείο δίνεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει διαδραστικό σεμινάριο με το Σκακιστικό Ομιλο Παγκρατίου. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των προβολών του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο Δαναό εδώ. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (μειωμένο, 4 ευρώ).

Δείτε εδώ το trailer του CineDoc Kids στον Δαναό:

CineDoc Kids trailer / DANAOS from Anemon on Vimeo.


Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι πρoβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν το διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

CINEDOC TRAILER 2016 from Anemon on Vimeo.