Buzz

Το Ciné-club ξεκινάει τις προβολές του στο Γαλλικό Ινστιτούτο με τρεις κλασικές γαλλικές ταινίες

στα 10

Ο Ζαν Γκαμπέν, ο Αλέν Ντελόν, η Ζαν Μορό και η Εμανουέλ Μπεάρ πρωταγωνιστούν στις πρώτες προβολές του Οκτωβρίου που ανοίγουν τη νέα σεζόν του Ciné-club.

Flix Team
Το Ciné-club ξεκινάει τις προβολές του στο Γαλλικό Ινστιτούτο με τρεις κλασικές γαλλικές ταινίες

Πιστό στο ραντεβού του με το κλασικό γαλλικό σινεμά, το Ciné-club επιστρέφει με τρεις ακόμα σημαντικούς κινηματογραφικούς σταθμούς, στο αμφιθέατρο Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη: Στο Αγνωστο κι Ακόμα Παραπέρα: Τρεις μήνες με προβολές σπουδαίων ταινιών επιστημονικής φαντασίας με την υπογραφή του Flix

Le jour se lève 607

10 Οκτωβρίου 2017
19:30 Ξημερώνει (Le jour se lève, 1939) του Μαρσέλ Καρνέ

Η σεζόν ξεκινά με την ταινία του Μαρσέλ Καρνέ, «Ξημερώνει», στον απόηχο της «Ανοιξης των ποιητών», που γιορτάστηκε στις 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις επί σκηνής» του Γαλλικού Ινστιτούτου. Η «Ανοιξη των ποιητών» τιμά φέτος τον Ζακ Πρεβέρ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατό του. Από τις πολλές συνεργασίες του με τον Μαρσέλ Καρνέ, το Ciné-club διάλεξε το «Ξημερώνει», μια ταινία που, σύμφωνα με τον ιστορικό κινηματογράφου Ζορζ Σαντούλ, ανήκει στον «ποιητικό ρεαλισμό». Πρωταγωνιστούν ο Ζαν Γκαμπέν και η Αρλετί.

Παρουσιάζει ο Ρόμπυ Εκσιέλ, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου

Mr. Klein 607

14 Νοεμβρίου 2017
19:30 Mίστερ Κλάιν (Mr. Klein, 1975) του Τζόζεφ Λόουζι

Ο «Mίστερ Κλάιν» απηχεί τον κύκλο εκπαίδευσης, με άξονα την «ιστορική μνήμη», που οργανώνεται σε συνεργασία με το Maison d’Yzieu, στις 27 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής του Παρισιού, ο Robert Klein, ένας Αλσατός που αγοράζει έργα τέχνης σε χαμηλή τιμή, βρίσκει σταλμένη στο όνομά του την εφημερίδα Τα Εβραϊκά Νέα, που διανέμεται μόνο σε συνδρομητές. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι κάποιος Εβραίος χρησιμοποιεί το όνομά του και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν σε αυτόν τον άγνωστο. Πρωταγωνιστούν ο Αλέν Ντελόν και η Ζαν Μορό.

Un coeur en hiver 607

12 Δεκεμβρίου 2017
19:30 Μια Καρδιά το Χειμώνα (Un coeur en hiver, 1992) του Κλοντ Σοτέ

Tο Ciné-club κλείνει τη χρονιά με την ταινία «Μια Καρδιά το Χειμώνα» του Κλοντ Σοτέ. Η προβολή αυτής της ταινίας μάς εισάγει στο χειμώνα που καταφθάνει, και η χρονιά τελειώνει με ένα εκπληκτικό τρίο Γάλλων ηθοποιών: Εμανουέλ Μπεάρ, Ντανιέλ Οτέιγ και Αντρέ Ντισολιέ.

Info
Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας / Auditorium Theo Angelopoulos (Σίνα 31, Αθήνα, τηλ: 210 3398600). Ελεύθερη είσοδος. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Διαβάστε ακόμη