Industry

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά επιλέχθηκε για το Sundance Screenwriters Lab

στα 10

Μετά τη θριαμβευτική φεστιβαλική πορεία του «Copa-Loca», το καινούργιο, μεγάλου μήκους πρότζεκτ του Ελληνα σκηνοθέτη με τίτλο «Broadway» ξεκινάει δυνατά!

Flix Team
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά επιλέχθηκε για το Sundance Screenwriters Lab

Με τη συμμετοχή του στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φετινού Φεστιβάλ Καννών, ένα βραβείο στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο, αλλά και μια υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά έχει αναδειχθεί σε μια από τις πιο επιτυχημένες (και διεθνώς) ελληνικές ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς.

Μετά τη θριαμβευτική αυτή φεστιβαλική πορεία, ο Ελληνας σκηνοθέτης ετοιμάζει τώρα το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο, με τίτλο «Broadway», το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα 12 πρότζεκτ που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο Σεναρίου του Σάντανς (Sundance Screenwriters Lab 2018), που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 17 Ιανουαρίου 2018, αμέσως πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ του Σάντανς.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2017: Ο Χρήστος Μασσαλάς μιλάει στο Flix για το φάντασμα του (ελληνικού) καλοκαιριού

Σύμφωνα με την πρώτη σύντομη περιγραφή, το «Broadway» περιστρέφεται γύρω από μια συμμορία νεαρών περφόρμερ του δρόμου και πορτοφολάδων οι οποίοι βρίσκουν απρόσμενο καταφύγιο σε ένα εγκαταλειμμένο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Οι ισορροπίες της αυτοσχέδιας οικογένειάς τους, όμως, θα απειληθούν όταν ένα πρώην μέλος της ομάδας βγαίνει από τη φυλακή.

Ανάμεσα στους συμβούλους του Sundance Screenwriters Lab 2018 είναι ο σκηνοθέτης του «The Big Sick», Μάικλ Σοουγουόλτερ, και ο Σκοτ Φρανκ, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του «Godless», της σειράς γουέστερν του Netflix με παραγωγό τον Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Διαβάστε ακόμη